Košarka

Rubeša: 'Žilavec laže, NO je zamolio igrače da ne krenu u štrajk'

Branimir Korać • četvrtak, 17.03.2022.
Rubeša: 'Žilavec laže, NO je zamolio igrače da ne krenu u štrajk'
Foto: Pixsell

Predsjednik Nadzornog odbora Zadra Ante Rubeša demantirao je tvrdnje direktora kluba Željka Žilavca te ga je optužio da laže i iznosi neistine...

Nastavlja se sapunica u Košarkaškom klubu Zadar gdje situacija nije dobra, a sve je kulminiralo nakon što nije prošla ideja o podizanju kredita kojem bi Grad bio jamac.

Direktor kluba Željko Žilavec jučer je obavio razgovor s igračima nakon kojeg se pojavio pred medijima i optužio ljude iz Nadzornog odbora da su minirali njegov plan o podizanju kredita. Isto tako poručio je kako ima povjerenje igrača iako neki poput Justina Cartera su zbog neplaćanja na izlaznim vratima.

Predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša poručuje kako su on i Enio Meštrović zamolili igrače da ne idu u štrajk te je optužio Žilavca da laže.

"Enio i ja smo razgovarali s kapetanom Dominikom Mavrom nakon sjednice Gradskog vijeća i obavijestio nas je da igrači imaju namjeru štrajkati. Zamolili smo ga da ne idu u štrajk i da odigraju prvenstvo do kraja te da će se Nadzorni odbor pobrinuti da sve obaveze budu ispunjene prema igračima. Rekli smo mu i da nećemo kriviti igrače ako se odluče za taj potez jer su pošteno odradili svoj posao i trebaju biti plaćeni. Žalosno je da se dižu krediti i otplaćuju zbog tko zna čega, a dugovanja prema igračima ostaju. Žilavec laže i obmanjuje igrače, oni točno znaju koliko im kasni plaća", rekao je Rubeša za Antenu Zadar.

Žilavec je spomenuo i plan B kojem će se sada okrenuti, a Rubeša je objasnio o čemu se radi.

"Njemu je taj plan B da gradonačelnik Dukić uplati na račun kluba do milijun kuna bez da ikog išta pita jer to prema zakonu može. Žilavec tvrdi da plaće kasne 15 dana što nije istina, ne znam tko bi se bunio da mu toliko kasni plaća. Laže i da je doveo sam neke sponzore uključujući i PSK, a njega su doveli isključivo Dino Martinović i Josip Begonja."

Nadzorni odbor ima plan za klub.

"Skupština je 5. travnja i nakon nje ćemo moći objaviti svoj plan i program. Neminovno je da će klub morati uzeti kredit, ali nećemo tražiti od Zadrana da nam ga otplaćuju nego će se otplaćivati od sredstava koji pripadaju klubu što automatski znači i manje novca za prvu momčad. Broj nadzornika će se smanjiti na sedam i onda će ovaj NO s četiri člana postati legalan. Napokon treba očistiti svu prljavštinu u klubu, a Žilavec namjerno sabotira plaćanje dubinske revizije."

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!