Tenis

Nadalu ipak 'dvoboj generacija' usprkos odličnom otporu Alcaraza

Matej Kačan • nedjelja, 20.03.2022.
Nadalu ipak 'dvoboj generacija' usprkos odličnom otporu Alcaraza

Rafael Nadal i dalje ne zna kako je to gubiti u 2022. godini. Prekaljeni tenisač u polufinalu Indian Wellsa svladao je svog mlađeg sunarodnjaka, Carlosa Alcaraza...

U finalu Indian Wellsa ipak će od dvojice španjolskih igrača igrati onaj iskusniji, Rafael Nadal. Četvrti igrač svijeta još ne zna za poraz u 2022., iako je Carlos Alcaraz skoro došao blizu.

U "dvoboju generacija" susreli su se sunarodnjaci, prekaljeni veteran i mlada senzacija, ali Nadal je u tri seta ipak nadvisio svog projiciranog nasljednika i nije još predao štafetu.

Meč je trajao preko tri sata, a prvi set već je ponudio dramu. Alcaraz otvara s 2:0, li Nadal preokreće do 4:2 s dva breaka i četiri gema u nizu. Mladić se vraća breakom za 4:3, ali pri 5:4 za Nadala, ovaj radi 0:40, Alcaraz se vraća, a Nadal za 6:4 koristi tek petu set loptu.

Drugi set krenuo je mirno, ali pri 2:2 ulazi se u razmjenu breakova iz koje izlazi Alcaraz kao pobjednik s oduzetim servisom viška i 5:4, a onda zadržava svoj prvi servis od četvrtog gema i uzvraća sa 6:4.

Veliku priliku imao je Alcaraz u trećem setu na 2:2, napravio je tri break šanse, ali nije iskoristio nijednu. Da je tu uzeo servis, vjerojatno bi bio u sjajnoj poziciji za pobjedu, ali Nadal spašava, a onda i sam radi break za 5:3 i dolazi do pobjede.

U finalu će Nadal igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza.

Indian Wells, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Carlos Alcaraz (Španjolska, 19) 6:4, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!