Zimski sportovi

Završnica veleslaloma: Worley i Hector razočarale u prvoj vožnji, Shiffrin do Malog globusa?

Matej Kačan • nedjelja, 20.03.2022.
Završnica veleslaloma: Worley i Hector razočarale u prvoj vožnji, Shiffrin do Malog globusa?

Dramatični zadnji veleslalom u ženskoj konkurenciji gledamo na završnici Svjetskog kupa u Courchevelu. Tri skijašice konkuriraju za Mali globus, a u vodstvu nakon prve vožnje je Mikaela Shiffrin...

Na završnici Svjetskog kupa u Courchevelu vozi se posljednji ženski veleslalom sezone, a završnica discipline nadasve je dramatična i četiri skijašice mogu do Malog kristalnog globusa.

Prije utrke vodeća u disciplini bila je Sara Hector s 522 boda, pet manje imala je Tessa Worley, a Mikael Shiffrin bila je treća s 471 bodom. No, nakon prve vožnje, sve se mijenja.

Shiffrin je odradila fantastičnu vožnju i vodeća je s 1:06.32 vremenom, a Worley i Hector su razočarale pa su osma, odnosno 13. Ako tako i ostane nakon druge vožnje, Hector dobiva samo 20 bodova, a Worley 32 i tada bi Shiffrin s 571 bodom stigla do ukupne pobjede.

Shiffrin je konkurenciju ostavila u prašini pa drugoplasirana nakon prve vožnje, Federica Brignone zaostaje 82 stotinke, a Ragnhild Mowinckel 84 stotinke. Sve ostale zaostaju preko sekunde.

Worley zaostaje čak sekundu i 60 stotinki, a Hector preko dvije sekunde. No, u svakom slučaju, čeka nas jako zanimljiva drug vožnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!