Tenis

Nizu nema kraja: Maestralna Marčinko uzela i treći naslov zaredom!

Matej Kačan • nedjelja, 20.03.2022.
Nizu nema kraja: Maestralna Marčinko uzela i treći naslov zaredom!
Foto: Pixsell

Sjajna mlada hrvatska tenisačaica Petra Marčinko drugi tjedan u nizu uzela je ITF turnir u Antalyji te je nastavila nestvaran niz s tri titule zaredom...

Uz Rafaela Nadala i Petra Marčinko još ne zna kako je izgubiti u 2022. godini! Sjajna hrvatska tinejdžerica u turskoj Antalyji uzela je i drugu ITF titulu karijere, i treći naslov u nizu uz juniorski Australian Open!

Marčinko je tako nastavila svoj niz pobjeda koji se proteže na već 22, a u finalu je bila bolja od 21-godišnje Talijanke Elisabette Cocciaretto, nekoć 108. igračice svijeta.

Protiv Talijanke je Petra imala najviše problema i posao je odradila tek preokretom u tri seta. U prvom je Cocciaretto bila uvjerljiva sa 6:1.

No, Marčinko u drugom setu dobiva sa 6:4, a u trećem setu Talijanka ima break prednosti u početku. Hrvatica je i to preokrenula, spasila i došla do 6:4 i pobjede.

Marčinko je tako potpuno izdominirala početak sezone u juniorskoj i ITF konkurenciji i veselimo se onome što budućnost nosi za sjajnu mladu hrvatsku nadu.

ITF Antalya, finale:
Petra Marčinko (Hrvatska) - Elisabetta Cocciaretto (Italija) 1:6, 6:4, 6:4

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!