Nogomet

Barišić: 'Uloga u novom sustavu s tri stopera mogla bi mi i više odgovarati'

hns.family, Matej Kačan • ponedjeljak, 21.03.2022.
Barišić: 'Uloga u novom sustavu s tri stopera mogla bi mi i više odgovarati'
Foto: Pixsell

Novom okupljanju reprezentacije raduje se i Borna Brišić kojeg vjerojatno očekuje nova uloga na lijevom beku, nešto više napadački okrenuta u sustavu s trojicom natrag...

Lijevi bočni hrvatske reprezentacije i Rangersa Borna Barišić opet je na popisu Zlatka Dalića, ali bi na turniru u Dohi mogao imati promijenjenu ulogu. Izbornik je najavio promjenu sustava na 3-5-2, a Barišiću to nije strano.

"Kroz karijeru sam uglavnom igrao s četiri iza, igrao sam nekad i s tri, igramo to sad i u klubu nekad, ali uglavnom sam igrao s četvoricom u obrani. No, što se taktičkih stvari tiče, nije mi to nepoznanica. Nije da ne mogu igrati, izbornik je najavio da to želi isprobati, a ja sam spreman igrati na toj strani."

Uloga bi u postavci s trojicom stopera mogla odgovarati Barišiću koji bi mogao imati više slobode da pokaže što zna u napadu.

"Uloga je drukčija, sigurno nije isto kad igraš s tri ili četiri iza, imaš više slobode prema naprijed. Kad sam to igrao, sviđalo mi se to da budem iskren. Ne mogu reći da mi ne odgovara. Što se tiče odgovornosti, moraš je donijeti u oba smjera u igri s trojicom nazad. Sigurno da prema naprijed trebaš dati više nego s četvoricom kad si obrambeno fokusiran. Ne možeš u modernom nogometu bez oba smjera."

Nekoliko riječi i o samom turniru, Slovenija i Bugarska bit će dobri suparnici.

"Bit će odličan test, dobre utakmice i svi skupa čekamo taj put i utakmice da isprobamo taj sustav i da se svi skupa bolje upoznamo."

Hrvatska je dosta rano osigurala SP i sad ima dosta čudnu situaciju, gotovo godinu dana mira i pripreme za turnir. Toliko pauze od natjecateljskih utakmica može biti i zamka.

"Ovisi kako se gleda na to, može biti zamka, ali i ne mora. Da sad moramo igrati kvalifikacije, možda ne bi mogli isprobati novi sustav ili napraviti ovaj team building. Mislim da ćemo to vrijeme jako dobro iskoristiti, bolje ćemo se upoznati nogometno na dobrim treninzima, isprobati taktike i spremiti se za SP."

Novi, zimski termin prvenstva mogao bi odgovarati igračima.

"Trebalo bi biti lakše na polusezoni kad smo svi svježiji. Imat ćemo vremena za ući u formu i trebalo bi biti lakše po novom terminu."

Barišićev status u Rangersu nije kakav je bio, ali i dalje minute ima.

"Imam dosta minuta jer igramo svaka tri-četiri dana, ne mogu reći da nemam minutaže. No, iz raznih razloga nisam igrao zadnjih par utakmica. Zbog toga nisam sretan i zadovoljan, ali to se događa, imao sam dvije i pol godine bajku u Rangersu, sad se situacija malo okrenula, ali ne smatram da je to nešto dramatično. Bit će sve i dalje vrlo dobro", rekao je Barišić.

AUTOR: HNS/HNTV

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!