Nogomet

Tomić: 'Četiri dana odmora je dovoljno za igrati utakmicu, podbacili smo na drugim stvarima'

Matej Kačan • utorak, 22.03.2022.
Tomić: 'Četiri dana odmora je dovoljno za igrati utakmicu, podbacili smo na drugim stvarima'
Foto: Pixsell

Trener Rijeke Goran Tomić gostovao je u emisiji na lokanom riječkom radiju gdje je progovorio o razlorima pada i dva kiksa momčadi prije reprezentativne pauze...

Trener Rijeke Goran Tomić gostovao je u emisiji "Pod stijenama Kantride" na Radio Rijeci gdje se u razgovoru osvrnuo na dosadašnje igre, a posebno dva kiksa u posljednja dva kola.

Dobro će doći nogometašima Rijeke i Tomiću ova reprezentativna pauza da se odmore i spreme za završnicu sezone. Pad je krenuo nakon velikog pražnjenja protiv Osijeka u pobjede u 120 minuta.

"Nakon četiri pobjede i vrhunca protiv Osijeka kad smo odigrali junački 120 minuta, dogodio nam se taj jedan poraz koji nam se nije smio dogoditi. U razgovoru s igračima vidjeli smo pozitivnu energiju, i standardni igrači i svi, osjećali su da će dobro igrati, ali onda se dogodio taj poraz protiv Dragovoljca, a onda ova utakmica u Gorici", rekao je.

Dosta polemika izazvala je reakcija Josipa Drmića nakon poraza od Gorice. On je bio jako oštar i poraz je nazvao skandalom i katastrofom.

"Drmić je možda preemotivno reagirao, nije da nismo htjeli dobiti tu utakmicu ili da se netko nije trudio. Kad se okrene taj moment, deset centimetara lijevo/desno... Imali smo mi šanse, no okrenulo se na drugu stranu. Ne bih rekao kao što je Josip, doživio je to preemotivno. Zaboljelo je i ostale igrače. Nitko ne želi gubiti jer smo pokazali dosad da možemo i hoćemo. Gorica je dobra ekipa. Kad su imali igrača manje, kao da je nama napravljen neki veliki stres i htjeli smo zabiti čim prije gol. Onda nam se dogodio drugi put u par kola novi autogol koji je bio presudan. Imao je Labrović tu loptu na ruci. Situacija koja se jednostavno dogodila... Ali ne bih predstavio to kao Josip, sigurno je bio i vruće glave odmah nakon utakmice."

Mnogi kao razloge pada vide umor, ali Tomić se na to ne želi vaditi jer tri utakmice u tjedan dana standard su za europska natjecanja, a to je ono gdje Rijeka želi biti. Momčad je podbacila u drugim stvarima.

"Da se ne mogu se odigrati tri utakmice u osam dana, onda se europske utakmice ne bi igrale u međutjednu. Imali smo četiri dana od srijede do nedjelje, što je dovoljno za odigrati utakmicu. Ne možeš biti umoran u 20. minuti, možeš u 70. ili 80., ali ne na početku. Podbacili smo više na drugim stvarima, nismo glavom bili pravi. No, nije to jedini razlog. I prije utakmice smo imali problema, Solano, jedini desni bek se ozlijedio, rotiramo u zadnje dvije utakmice, tražimo rješenja koja su neprirodna. To nam isto zadaje problema. Također, ozljede Vučkića i Pavičića te Obregona i Smolčića od ranije. Četiri do pet igrača, koji su standardni, osjeti svaka ekipa, a kako neće naša", rekao je.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!