Nogomet

Sučić i Šimić: 'Puni smo pozitivne energije, imamo samopouzdanja i dobra smo momčad'

hns.family, Matej Kačan • utorak, 22.03.2022.
Sučić i Šimić: 'Puni smo pozitivne energije, imamo samopouzdanja i dobra smo momčad'
Foto: Pixsell

Hrvatski mladi reprezentativci na radu u Austriji Luka Sučić i Roko Šimić prokomentirali su atmosferu na okupljanju i najavili susret protiv zemlje u kojoj i igraju u klubu...

Na okupljanju U-21 reprezentacije u Varaždinu pojavio se i hrvatski dvojac iz RB Salzburga. Luka Sučić već je starosjedilac i prvotimac u Austriji, a od ljeta novo lice u Salzburgu je Roko Šimić.

Sučić je veće sudjelovao u programu A reprezentacije, nametnuo se kao ponajbolji igrač mlade vrste i sigurno će biti jedna od najvećih uzdanica, posebno u dvoboju protiv Austrije u kojoj i igra.

"Igram, treniram, zdrav sam, i sve je bolje kroz utakmice. Nema veze jesam li u mladoj ili seniorskoj reprezentaciji, ja ću dati svoj maksimum i sretan sam što sam opet došao na okupljanje. Moje je da pružam dobre utakmice i u klubu i u reprezentaciji, i tada će sve doći na svoje. Austrija više nema pravo na kiks već mora pobijediti sve do kraja i zato će nam biti teško, ali dobro ćemo se pripremiti i dobro odraditi taj susret. U Austriji se više igra na trku i borbenost, a hrvatski nogomet krase talent i tehnika. Dosadašnjih šest pobjeda daje nam samopouzdanje, dobra smo momčad, poput obitelji", kazao je.

Šimić igra za drugu momčad i juniorsku ekipu i nemilice trpa, a svi se nadamo da će istu formu prenijeti i na reprezentativnu razinu, možda uskoro i u A reprezentaciju.

"vijek je lijep osjećaj igrati za Hrvatsku. Svi smo došli na okupljanje puni pozitivne energije i nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz. Suparnike nismo još analizirali, no igrali smo već protiv njih i manje-više znamo kako igraju. Ja sam napredovao i kao igrač i kao osoba, prelazak u RB Salzburg mnogo mi je značio. Imam osjećaj da se dobro razvijam, treniram, dajem sve od sebe i rezultati će doći. Sigurno je svakome nogometašu cilj i san igrati za svoju reprezentaciju, svi se borimo za mjesto u A-reprezentaciji, tako da dajemo sve od sebe za Hrvatsku U-21", rekao je Šimić.

AUTOR: HNS

FOTO: Igor Kralaj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!