Nogomet

Kvar na zrakoplovu poremetio planove Čeha uoči važnog susreta sa Švedskom

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 22.03.2022.
Kvar na zrakoplovu poremetio planove Čeha uoči važnog susreta sa Švedskom

Češka nogometna reprezentacija, koja se u četvrtak sučeljava sa Švedskom u europskom doigravanju za Svjetsko prvenstvo u Kataru, morala je odgoditi polazak za Švedsku za 24 sata zbog problema u zrakoplovu s kojim je trebala letjeti u utorak, potvrdio je Češki nogometni savez.

Češka reprezentacija promijenit će svoj raspored, u Švedsku će otputovati tek u srijedu zbog kvara na zrakoplovu, rekao je glasnogovornik Petr Sedivy, ne iznoseći detalje o prirodi kvara.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 20.45 sati u Solni, a pobjednik će se 29. ožujka suočiti s Poljskom u izravnom dvoboju za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Ovo kašnjenje pri uzlijetanju novi je udarac za češku selekciju, već lišenu svoje najveće zvijezde, ozlijeđenog napadača Bayera Patricka Schicka, kao i bočnog igrača Vladimira Coufala (West Ham).

Ovo nije prvi put da su Česi žrtve oštećenja zrakoplova. Prošlog ljeta, za vrijeme EURO-a, kasnili su na letu iz Praga u Budimpeštu gdje je bila na rasporedu njihova utakmica osmine finala protiv Nizozemske. Incident ih nije destabilizirao, tada su pobijedili s 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!