Tenis

Prva tenisačica svijeta šokirala sve i objavila mirovinu sa samo 25 godina

Matej Kačan • srijeda, 23.03.2022.
Prva tenisačica svijeta šokirala sve i objavila mirovinu sa samo 25 godina

Trostruka Grand Slam osvjačica i prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty odlučila je objaviti svoju tenisku mirovinu na vrhuncu, kao prva na svijetu i braniteljica dva Slama sa samo 25 godina...

Australska tenisačica Ashleigh Barty, prva tenisačica svijeta i aktualna pobjednica Australian Opena te Wimbledona, objavila je odlazak u mirovinu. Barty je na društvenim mrežama objavila svoju odluku.

Barty u mirovinu odlazi sa samo 25 godina, a u poruci je obrazložila kako s teniskom karijerom završava kako bi "slijedila druge snove."

"Tako sam sretna i tako sam spremna. Znam u svom srcu da je u ovom trenutku, meni kao osobi, ovo prava odluka", napisala je.

Barty je trostruka pobjednica Grand Slama. Prvu je osvojila u Roland Garrosu 2019. s 23 godine, a nakon toga i Wimbledon 2021. i Australian Open 2022. te je do odlaska u mirovinu uz Serenu Williams bila jedina aktivna tenisačica sa Slamovima na sve tri podloge.

Ovo joj nije prvi odlazak u mirovinu jer je od 2014. do 2016., još kao tinejdžerka uzela pauzu od tenisa te se bavila kriketom.

Barty je od ranih dana bila vrlo uspješna, sa samo 15 godina debitirala je na Australian Openu, a do 19. godine već je u parovima odigrala tri Grand Slam finala uz Casey Dellacquu, umirovljenu australsku tenisačicu koju je i ovdje pitala za savjet.

"Nisam bila sigurna kako vam priopćiti ove vijesti pa sam upitala svoju dobru prijateljicu Casey za savjet. Zahvalna sam za sve što mi je ovaj sport dao, odlazim ponosna i ispunjena", rekla je Barty.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!