Nogomet

Šimunić: 'Nismo mogli igrati kako smo htjeli zbog terena, ali zadovoljan sam'

Branimir Korać • srijeda, 23.03.2022.
Šimunić: 'Nismo mogli igrati kako smo htjeli zbog terena, ali zadovoljan sam'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija do 19 godina pobjedom je otvorila kvalifikacijski turnir u Karlovcu, slavila je protiv Islanda s 2:1...

Josip Šimunić nakon susreta bio je zadovoljan rezultatom i borbom, a svjestan je kako igra nije bila na onoj razini na kojoj bi htio ponajviše zbog teškog terena u Karlovcu.

"Zadovoljan sam zalaganjem i rezultatom, potpuno zasluženo smo slavili. Nismo mogli igrati ono što smo baš htjeli zbog terena koji je bio bolji prije četiri mjeseca, ali njima je bilo isto kao i nama. Imamo još dvije utakmice, dečki imaju sjajan karakter, rođeni su za velike stvari i u subotu idemo po nova tri boda."

Prteostali protivnici u skupini su Rumunjska i Gruzija.

"Island je po karakteristikama nešto drugačiji od Gruzije i Rumunjske koje smo gledali kroz kvalifikacije. Rumunjska je jako dobra ekipa, kompaktna, imaju par igrača koji nam mogu napraviti probleme, a Gruzija igra drugačiji sustav nego ostale reprezentacije. Tvrda je, ne prima puno golova. Koncentracija je sada na Rumunjsku, momci neka se odmore, imamo 20 igrača koje možemo koristiti u bilo kojem trenutku i ne trebamo brinuti. Vjerojatno ćemo malo rotirati i idemo dalje."

Inače Rumunji su visoko svladali Gruziju s 5:1, ali Gruzijci su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje dok im je u sudačkoj nadoknadi isključen i drugi igrač.

FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!