Nogomet

Bivši igrač Intera iz Zaprešića izbacio Italiju i doveo Sjevernu Makedoniju na korak do SP-a!

Branimir Korać • četvrtak, 24.03.2022.
Bivši igrač Intera iz Zaprešića izbacio Italiju i doveo Sjevernu Makedoniju na korak do SP-a!

Senzacija u polufinalu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo! Sjeverna Makedonija je golom u sudačkoj nadoknadi bivšeg igrača Intera iz Zaprešića, Aleksandra Trajkovskog, slavila u Palermu protiv Italije i ostavila je bez Svjetskog prvenstva!

Kakva utakmica u Palermu i kakva pobjeda Sjeverne Makedonije! 90 minuta Talijani su napadali, bili bolji protivnik, tražili pogodak, ali hrabra Sjeverna Makedonija je izdržavala, nije primila gol te je dočekala svoju minutu slave i u 92. minuti došla do pogotka za pobjedu.

Nije uzalud Roberto Mancini isprobavao svu silu napadača, zvao čak i Marija Balotellija, jednostavno se dogodilo ono čega se dio javnosti bojao, realizacija je ponovno zaštekala i Italija je ostala bez Svjetskog prvenstva.

Drugo izdanje SP-a zaredom bez Italije, prošli put kobna je u dodatnim kvalifikacijama bila Švedska, a ovaj put Sjeverna Makedonija.

32:5 na kraju udarcu na gol u korist Italije, ali 1:0 u golovima u korist Sjeverne Makedonije. Junak je bio Aleksandar Trajkovski, dečko koji je europski put počeo u zaprešićkom Interu 2010. godine, a već tada je pokazivao kvalitetu.

Ovdje je primio loptu na 20 metara malo iskosa, osjetio je da ima prostora za udarac i opalio u suprotni kut za pobjedu Sjeverne Makedonije.

Teško je pobrojati sve prilike koje je Italija imala, promašivali su praktički svi koji su bili na travnjaku i aktualni europski prvak u konačnici si je sam kriv što ne ide u finale dodatnih kvalifikacija.

Stefan Ristovski kapetanski je vodio Makedonce svih 90 minuta, Arijan Ademi igrao je do 58. minute kada je ušao Aškovski, a Darko Velkovski je igrao do 86. minute kada ga je zamijenio Ristevski.

Sjeverna Makedonija tamo će igrati protiv Portugala koji je bio bolji od Turaka s 3:1, a i Turci će imati za čim žaliti.

Portugal je na poluvremenu vodio 2:0 golovima Otavija i Dioga Jote, a Otavio je uz pogodak upisao i asistenciju.

Turci su sredinom drugog dijela vratili nadu pogotkom Buraka Yilmaza, a šok za Portugalce stigao je u zadnjih deset minuta. Dosuđen je kazneni udarac za Tursku, u 83. minuti Yilmaz je preuzeo odgovornost, ali pucao je preko gola.

U završnici je Matheus Nunes zabio za 3:1 i prolaz Portugala u finale gdje će igrati protiv Sjeverne Makedonije.

Dalje ide i Wales koji je s 2:1 bio bolji od Austrije i to zahvaljujući majstorijama Garetha Balea. Dva krasna pogotka odvela su Wales do 2:0, malo se zakompliciralo nakon autogola Bena Daviesa, ali Velšani su izdržali i ostavili Austriju bez Svjetskog prvenstva.

Dodatne kvaklifikacije:
Italija - Sjeverna Makedonija 0:1
Portugal - Turska 3:1
Wales - Austrija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!