Nogomet

Dalić: 'Tu smo da dobijemo neke odgovore, želimo imati čistu situaciju za lipanj'

Branimir Korać • subota, 26.03.2022.
Dalić: 'Tu smo da dobijemo neke odgovore, želimo imati čistu situaciju za lipanj'
Foto: Pixsell

Izbornik Zlatko Dalić imao je određene primjedbe na neke situacije na travnjaku, ali u globalu je zadovoljan onim što je Hrvatska pružila...

Zlatko Dalić u globalu je bio zadovoljan onim što je Hrvatska odigrala u susretu protiv Slovenije, no i on žali zbog tog pogotka u sudačkoj nadoknadi.

"Šteta je zbog zadnje minute i tog gola iz kornera koji nije postojao. Imali smo kontrolu, posjed i dominaciju. Nedostajalo je bržeg okretanja strana, ali sam zadovoljan ovime što smo pokazali. Puno volje, trke, odigrali smo dobru utakmicu i samo šteta zbog tog gola u zadnjoj minuti."

"Zato i jesmo tu da provjerimo i dobijemo neke odgovore. Želimo imati čistu situaciju za šesti mjesec."

Što de tiče zadnje linije, dobro je odradila svoj obrambeni posao.

"Defanziva je bila dobra, očekivao sam da više sudjeluju u igri, malo smo tu bili nesigurni. Ali ovo je bilo prvi put pa je razumljivo, nedostajalo je tog rizika kao kada je Duje ušao kod gola, bolje je izgledalo na treningu nego na utakmici."

U veznoj liniji su Kovačić i Modrić dosta učlazili u sredinu.

"Htjeli smo širinu, da dobiju loptu u prazan prostor. Kod njih se vidi umor, htjeli smo ih i odmoriti, u puno situacija bilo je dobro, ali odradili su dobar posao. Jakić je bio osigurač, to je dobro radio i nedostajala mu je jedino bolja kontrola lopte. Luka i Kova su igrači koji imaju osjećaj i treba im pustiti slobodu u igri."

Kramariću je ova pozicija savršeno odgovarala, priznaje Dalić, bolje se snašao nego Budimir.

"Za Kramarića je to idealna pozicija, to je izmišljeno za njega da može ulaziti u prazan prostor. Radi to jako dobro. Imali smo par puta problema da su obojica otišli od lopte, trening je bio puno bolji. Možda je Budimir malo previše izlazio po loptu, ne treba dolaziti do centra i vratiti loptu nazad, tu samo radi štetu sebi. I od njega smo očekivali da iskoristi koji centaršut, bilo je nekoliko krasnih Perišićevih. Perišić je bio jako dobar, znamo da je tu i Sosa vrlo dobar, lako možemo kombinirati tu. Bio je fenomenalan."

Protiv Bugarske igrat će potpuno novih 11.

"Promijenit ćemo cijelu momčad, dat ćemo drugima šansu, želimo imati čistu situaciju, onda ćemo lakše donositi odluke."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!