Košarka

Spursi se uključili u lov za Lakersima i Pelicansima, Toronto usprkos požaru preskočio Cavse

Matej Kačan • nedjelja, 27.03.2022.
Spursi se uključili u lov za Lakersima i Pelicansima, Toronto usprkos požaru preskočio Cavse

U posljednjim tjednima regularne sezone rješavaju se posljednje dileme oko putnika u doigravanje i play-in. Borba za play-in na Zapadu je dramatična, kao i borba za izbjegavanje istog na Istoku...

U veliki dvoboj LA Lakersa i NO Pelicansa na dnu play-in slike na Zapadu uključili su se i San Antonio Spursi. Oni su uhvatili zamah, iskoristili slabiju formu dvojca u međusobnoj borbi za deveto mjesto i potpuno se priključili.

Spursi su sad na 11. mjestu Zapada, no imaju tek pobjedu manje od Pelicansa nakon pobjede u međusobnom dvoboju. U ovom vrlo važnom susretu, Spursi su nadoknadili 12 poena minusa i stigli do 107:103 pobjede.

Vodio ih je Dejounte Murray triple-doubleom od 15 poen, 11 skokova i 13 dodavanja, a 21 ubačaj imao je Keldon Johnson. Kod Pelicansa je CJ McCollum zabio 32.

Lakersi su sad deveti s 31-42 omjerom, Pelicansi deseti s istim brojem pobjeda, ali porazom više, a Spursi prijete s 30-44 u posljenjih osam utakmica, devet za Lakerse kad će se odvijati drama.

Na Istoku se pak vodi borba za šesto mjesto i izbjegavanje play-ina, a tu su Toronto Raptosi drugom pobjedom u nizu iskoristili novi poraz Cavsa da preskoče svoje rivale i sjednu na šesto mjesto s pobjedom viška.

Raptorsi nisu imali nikakvih problema s Indiana Pacersima koji su kao razbijena vojska. Najveće uzbuđenje i drama svakako su bili kvar zvučnika, požar i evakuacija publike zbog čega je dvoboj prekinut na sat vremena.

Osim te drame, one na terenu nije bilo jer uz mnogo rotiranja i odmaranja Toronto je slavio sa 131:91 uz 23 poena, šest skokova i sedam dodavanja Pascala Siakama.

U vrlo važnom dvoboju su pak Cavsi poraženi od Chicago Bullsa, petoplasirane momčadi Istoka kojoj je pobjeda također trebala za malo mira. Na kraju su Bullsi i slavili s 98:94 uz 25 poena Zacha LaVinea.

Momčadi koje se bore za vrh Istoka upisale su poraze. Miami Heat sigurno ima "Southeast" diviziju u rukama, a poražen je od Brooklyn Netsa sa 110:95. Na jednoj strani Kevin Durant imao je 23 poena uz pet asistencija.

No, Heat nije ništa bliže prosipnju prvog mjesta jer lakoćom su poraženi i Milwaukee Bucksi koji prijete. Bolji od Bucksa bili su Memphis Grizzliesi s lakih 127:102. Vratio se Bucksima Giannis s 30 poena i 11 skokova, ali nedovoljno. Prvo ime kod pobjednika bio je De'Anthony Melton s 24 poena.

Svoje šesto mjesto i mjesto u doigravanju pokušavaju braniti Denver Nuggetsi kojima za vratom puše Minnesota. Nuggetsi su svladali Thunder za svoju 44. pobjedu i sad s 44-31 imaju pobjedu više od Wolvesa.

Završilo je 113:107 za Nuggetse, a opet je briljantan bio Nikola Jokić s 35 poena, 12 skokova i osam asistencija. Imao je odličnih 13/15 iz igre te mu je to treća utakmica u karijeri s barem 35-10-5 učinkom uz 85 posto šuta. Toliko ima još samo veliki Wilt Chamberlain.

NBA:
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 103:107
Orlando Magic - Sacramento Kings 110:114 (produžetak)
Toronto Raptors - Indiana Pacers 131:91
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 94:98
Miami Heat - Brooklyn Nets 95:110
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 127:102
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 113:107
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 98:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!