Tenis

Raducanu opet poražena, Hantuchova: 'Mora brzo očvrsnuti, gubi respekt ostalih'

Matej Kačan • nedjelja, 27.03.2022.
Raducanu opet poražena, Hantuchova: 'Mora brzo očvrsnuti, gubi respekt ostalih'

Novi turnir i novo razočaranje za Emmu Raducanu koja ne može dohvatiti formu nakon osvajanja US Opena. Ovaj put je Britanka imala u rukama pobjedu u drugom kolu Miamija, ali je poražena...

Osvajačica US Opena Emma Raducanu nikako da uhvati formu nakon tog povijesnog i iznenađujućeg uspjeha. Mlada Britanka u Miamiju je poražena u drugom kolu protiv Katerine Siniakove.

Nekadašnja peta tenisačica svijeta, umirovljena Slovakinja Daniela Hantuchova vjeruje da Raducanu mora brzo opet početi pobjeđivati jer polako gubi sjaj i respekt od ostalih tenisačica koji je zaradila na US Openu.

"Bilo je ovo teško za Emmu, mislim da će je posebno boljeti zbog šansi koje je imala", kazala je Slovakinja o meču u kojem je Raducanu servirala za pobjedu pa sve prosula. "Bila je bolja u većem dijelu meča."

Hantuchova je 2008. igrala polufinale Australian Opena, a smatra da se Britanka mora naučiti nositi s metom na leđima.

"Stvar je u tome što sad svi žele pobijediti Emmu. Svi pokušavaju shvatiti kako najbolje igrati protiv nje. Sav taj respekt koji je imala nakon US Opena polako nestaje, što je šteta. Važno je da se sabere, analizira što mora promijeniti i krene s treningom. Nema druge, samo naporan rad."

"U njenoj dobi želite biti zdravi i spremni, pokazati svima da ste tamo. Bilo je vlažno u Miamiju, nije bilo lako, ali morate biti čvrsti ako želite pobjeđivati u ovakvim mečevima i osvajati te turnire. Vjerujem da ona ima tu razinu, samo mora pronaći način da je pokaže", smatra Slovakinja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!