Nogomet

Rusi ozbiljno razmišljaju o napuštanju Uefe i prelasku u Aziju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.03.2022.
Rusi ozbiljno razmišljaju o napuštanju Uefe i prelasku u Aziju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ruski nogometni savez intenzivno razmišlja o napuštanju europskih natjecanja i prelasku pod "azijsku kapu" gdje ima manji broj oponenata...

Ovog tjedna u Dohi se održava Fifin kongres na kojem bi se moglo saznati nešto više i o Fifinim planovima o Rusiji. Kako tvrde ruski mediji, FIFA je sklona tome da Rusija ne bude na dnevnom redu sada već na ljeto, ali dio europskih saveza inzistira na tome, tvrde izvori iz Ruskog nogometnog saveza.

Rusi smatraju kako je jedan od mogućih scenarija, za njih prihvatljiviji, diskvalifikacija na dvije godine koja nakon nekog vremena može postati uvjetna, a svakako najteži udarac bilo bi potpuno isključenje Rusije.

U slučaju suspenzije, Ruski nogometni savez razmatra napuštanje članstva u Uefi te prelazak u Azijsku konfederaciju nakon isteka kazne.

Rusi napominju kako to ne bi bio prvi slučaj, slično se dogodilo s Izraelom koji je pristupio Uefi i napustio Azijsku nogometnu federaciju nakon što je postalo jasno kako ne može igrati utakmice s dijelom reprezentacija. Rusi smatraju kako dio europskih reprezentacija i klubova neće htjeti s njima igrati dok u Aziji takav pritisak ne bi bio prisutan.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!