Tenis

Medvjedev siguran, Brooksby iznenadio Aguta, Tsitsipas ide na Alcaraza

Matej Kačan • utorak, 29.03.2022.
Medvjedev siguran, Brooksby iznenadio Aguta, Tsitsipas ide na Alcaraza

Osim meča Marina Čilića i Carlosa Alcaraza, ponedjeljak navečer i noć na utorak donijeli su i još neke vrlo zanimljive mečeve trećeg kola Mastersa u Miamiju...

Na putu da pokuša vratiti svjetski broj jedan, Daniil Medvjedev stigao je na dvije pobjede od tog uspjeha. Rusu u Miamiju treba polufinale, a on je izborio osminu slavljem nad Pedrom Martinezom.

47. tenisač svijeta nije imao mnogo šanse, Rus je slavio za manje od sat i pol sa 6:3 i 6:4. U osmini finala igrat će protiv Jensona Brooksbyja koji je u svojoj zemlji također svladao Španjolca.

Roberto Bautista-Agut u tom je meču kao 15. nositelj svakako kotirao za favorita, ali Brooksby je slavio u tri teška seta. Agut je pružio otpor, vratio se sa 7:5 nakon izgubljenog prvog seta, ali gubi i treći sa 6:4.

Na Carlosa Alcaraza koji je izbacio Marina Čilića, u velikom dvoboju osmine finala ići će Stefanos Tsitsipas. Grk je kao treći nositelj u dva seta sigurno svladao Alexa De Minaura sa 6:4 i 6:3, ali ne možemo reći da je treći nositelj biti takav favorit protiv mladog Španjolca.

Svoj sjajan niz nastavlja i Miomir Kecmanović. On je u dva seta sa 7:6 i 6:3 nadvisio domaćeg predstavnika Sebastiana Kordu, dok je u američkom dvoboju Taylor Fritz bio bolji od Tommyja Paula sa 7:6 i 6:4.

U tri seta riješena su preostala dva meča večeri. Hubert Hurkacz bio je bolji od Aslana Karaceva, dok je Lloyd Harris izbacio Japanca Nishioku.

Masters Miami, treće kolo:
Danil Medvjedev (Rus, 1) - Pedro Martinez (Špa) 6:3, 6:4
Jenson Brooksby (SAD) - Roberto Bautista (Špa, 15) 6:3, 5:7, 6:4
Hubert Hurkacz (Polj, 8) - Aslan Karacev (Rus, 29) 7:5, 4:6, 6:3
Lloyd Harris (JAR) - Yoshihito Nishioka (Jap) 7:6 (5), 4:6, 7:5
Taylor Fritz (SAD, 11) - Tommy Paul (SAD) 7:6, 6:4
Sebastian Korda (SAD) - Miomir Kecmanović (Srb) 6:7, 3:6
Stefanos Tsitsipas (Grč, 3) - Alex De Minaur (Aus, 25) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!