Nogomet

Bišćan: 'Dogodilo se kriminalno prvo poluvrijeme, takve stvari se ne smiju raditi ni na nižoj razini'

Branimir Korać • srijeda, 30.03.2022.
Bišćan: 'Dogodilo se kriminalno prvo poluvrijeme, takve stvari se ne smiju raditi ni na nižoj razini'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija do 21 godine upisala je neočekivani poraz od Finske s 3:2, a u poraz je potonula zahvaljujući očajnom prvom dijelu...

Igor Bišćan bio je vrlo razočaran prvim poluvremenom svoje momčadi. Preuzeo je na sebe i svoj stručni stožer za loš ulazak u utakmicu.

"Dogodilo se kriminalno prvo poluvrijeme u kojem smo radili stvari koje se ne smiju raditi i na puno nižoj razini od ove. Ne znam iz kojeg razloga, vjerojatno nismo uspjeli uvjeriti igrače protiv koliko ozbiljnog protivnika igraju, ne vidim drugi razlog zbog kojeg smo onako izgledali i radili stvari koje smo radili. One greške su nedopustive, a Finska je pokazala da rezultat koji smo ostvarili tamo nije bio realan. Znali smo da nije bio realan, ali nismo vjerovali da će u tolikoj mjeri utjecati na pristup utakmici i dogodilo se što se dogodilo u prvom dijelu."

Ipak drugo poluvrijeme je nešto što je Bišćan pohvalio.

"Nakon 3:0 i nakon što smo izgledali kao što smo izgledali, činilo se da će biti još gore jer smo izgledali stvarno jako loše, ali uspjeli smo reagirati i to je jedino pozitivno iz ove utakmice. U drugom dijelu smo ipak pokazali da imamo karakter, da smo u stanju skupiti se i u teškim trenucima i boriti se. Borili smo se, bili smo blizu, ali nismo zaslužili više od ovog poraza. Bit će dobro ako izvučemo pouke iz svega ovog što se događalo danas, posebno iz prvog poluvremena koje je bilo nedopustivo i igrački i što se tiče discipline. Mladi su to dečki, treba ih pohvaliti za reakciju nakon toga jer nije jednostavno ostati na terenu i boriti se do kraja."

Samo dvije minute sudačke nadoknade je premalo, ali Bišćan se uopće na to nije htio žaliti.

"Nema potrebe to komentirati jer smo sami krivi da smo se doveli u situaciju da nam tih dvije-tri minute mogu nešto značiti. Ne znači da bi mi pobijedili i da si nismo sami zabijali golove jer je protivnik stvarno nezgodan i ima kvalitetu. Te dvije minute su potpuno nebitne jer smo sami sebi presudili u prvom dijelu."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!