Košarka

Lakersi pali na 11. mjesto, Bucksi Giannisovom blokadom slavili u Philadelphiji

Matej Kačan • srijeda, 30.03.2022.
Lakersi pali na 11. mjesto, Bucksi Giannisovom blokadom slavili u Philadelphiji

Osim susreta Jazza i Clippersa, sinoć su u NBA ligi odigrane još samo četiri utakmice, ali sve su mahom imale sudionike koji se bore za što bolja mjesta u doigravanju ili za sami play-in...

Opasnost San Antonio Spursa za LA Lakerse napokon se materijalizirala i Spursi su preskočili Lakerse na desetom, posljednjem mjestu na Zapadu koje vodi u play-in. Nakon pobjede Spursa za 31-44 omjer, Lakersi su izgubili od Dallasa i pali na isti omjer, ali imaju slabiji međusobni.

To ih smješta na 11. mjesto Zapada i da danas krene play-in, Lakersa ne bi bilo u tom društvu i imaju još sedam utakmica da se poprave. Ovaj put nije bilo LeBrona Jamesa pa su odmah šanse svedene na minimum, a one posljednje uklonio je Luka Dončić.

Sjajni Slovenac ubacio je 34 poena uz po 12 skokova i asistencija te je poveo Dallas do 128:110 pobjede. Kod Lakersa je 25 poena, osam skokova i šest dodavanja imao Russell Westbrook.

Ogromna borba vodi se i za vrh Istoka, svi žele prvo mjesto, a nitko baš ne želi biti drugi i u prvoj rundi ići na vjerojatni dvoboj s Brooklyn Netsima koji hvataju formu. U takvoj borbi korak bliže prvom mjestu su Milwaukee Bucksi koji su, zanimljivo, drugi i imaju pola pobjede manje od Heata.

No, Bucksi su se sigurno samopouzdanjem napunili u velikoj i bitnoj pobjedi nad Sixersima u gostima. Bio je to pravi triler s čak 13 promjena vodstva, nitko nije vodio s preko 14 razlike, a Milwaukee je do 118:116 pobjede stigao preokretom u posljednjoj dionici.

Ključan čovjek bio je Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 40 poena, ali ne samo to, već je zaključio utakmicu sjajnom blokadom nad Joelom Embiidom 1.6 sekundi do kraja u pokušaju koji bi Sixersima donio produžetak.

Na 40 poena i blokadu za pobjedu, Giannis je dodao i 14 skokova te šest asistencija, a pratio ga je Khris Middleton s 22 ubačaja, devet skokova i sedam dodavanja. Jrue Holiday također je napunio rubrike s 18-8-10 učinkom.

Kod Sixersa je na 32 poena i devet asistencija bio James Harden, a Embiid je imao 29 poena, 14 skokova i sedam asistencija, ali i neiskorišteni šut za produžetak.

Što se samih Netsa tiče, oni su i dalje na osmom mjestu Istoka s 40-36 omjeru, ali se čini da će Kevin Durant biti pravi. Sjajni Durant u 130:123 pobjedi nad Netsima imao je 41 poen i 11 skokova.

Pobjedama su se u promjenjivoj formi vratili Chicago Bullsi koji će, čini se, ipak direktno igrati doigravanje. Oni su s 107:94 svladali Wizardse, a vodio ih je DeMar DeRozan s 32 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!