Tenis

Usporen povratak: Thiem nakon poraza na Challengeru pozitivan na Covid

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 31.03.2022.
Usporen povratak: Thiem nakon poraza na Challengeru pozitivan na Covid

Povratak Austrijanca Dominica Thiema vrhunskom tenisu usporen je koronavirusom. Austrijanac je dobio pozitivan nalaz nakon ispadanja u prvom kolu Challengera u Marbelli...

Ovog tjedna austrijski tenisač Dominic Thiem se vratio na terene, po prvi puta nakon lipnja 2021. godine, ali je opet prisiljen na novu stanku od tenisa.

U prvom kolu ATP Challenger turnira, na zemljanoj podlozi u Marbelli gdje je bio postavljen za prvog nositelja, Thiem je izgubio o Argentinca Pedra Cachina s 3:6, 4:6, a dan kasnije je, pak, objavio kako mora dodatno mirovati jer je bio pozitivan na Covid-19.

"Osjećao sam se loše te sam obavio testiranje koje je pokazalo da sam pozitivan na koronavirus. Srećom, trenutačno imam sasvim blage simptome", izjavio je 28-godišnji Thiem koji se trenutačno nalazi na 50. mjestu ATP ljestvice, dok je prije dvije godine bio treći na svijetu.

Prije dvije godine je osvojio i svoj jedini, za sada, Grand Slam naslov na US Openu, a ovog proljeća je imao u planu odraditi potpuni zemljani dio sezone. Koronavirus ga je sada omeo u svemu.

Podsjetimo kako Thiem nije igrao od lipnja 2021. godine zbog ozljede ručnog zgloba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!