Tenis

Poljak nadigrao Medvjedeva, Đoković ostaje broj jedan

Branimir Korać • četvrtak, 31.03.2022.
Poljak nadigrao Medvjedeva, Đoković ostaje broj jedan

Danil Medvjedev ipak se neće vratiti na prvo mjesto ATP ljestvice. Trebao je u Miamiju još jednu pobjedu, ali u četvrtfinalu ga je zaustavio Hubert Hurkacz...

S velikim očekivanjima stigao je Danil Medvjedev u Miami, znao je da mu plasman u polufinale donosi i povratak na broj jedan ATP ljestvice, ali ostao je malo kratak.

Konkretno, poražen je u četvrtfinalu od Huberta Hurkacza u dva seta i Novak Đoković ostaje na vrhu ljestvice s prednosti od samo deset bodova.

Hurkaczu ova pobjeda i dalje donosi pad na ljestvici, on je branitelj naslova u Miamiju i da bi se zadržao na desetom mjestu s kojeg je ušao u turnir, mora ponovno osvojiti Miami.

Protiv Medvjedeva je odigrao jako dobar meč i pokazao da se dobro snalazi na ovim terenima. U ključnim trenucima bio je bolji te zasluženo slavio.

Prvi set mogao je i jednostavnije uzeti. Imao je 5:2, dvije set lopte, zatim i servis za set, ali Medvjedev se izvukao i izborio tie-break. Tamo je Hurkacz bio mirniji i s 9:7 uzeo prvi set.

U drugom setu imao je ukupno devet break lopti, iskoristio je dvije dok Medvjedev nije imao nijednu. U konačnici Poljak ide u polufinale sa 7:6, 6:3.

Miami, četvrtfinale:
Hubert Hurkacz (Poljska, 8) - Danil Medvjedev (Rusija, 1) 7:6(7), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!