Nogomet

Bjelica: 'Nadam se da će Caktaš biti motiviran da pobijedi zbog Osijeka, a ne da se nekom revanšira'

Branimir Korać • petak, 01.04.2022.
Bjelica: 'Nadam se da će Caktaš biti motiviran da pobijedi zbog Osijeka, a ne da se nekom revanšira'

Veliki dvoboj na rasporedu je u nedjelju od 19:30, u Gradskom vrtu gostuje Hajduk. Nenad Bjelica kao i obično najavljuje borbeni Osijek koji će ići na sva tri boda.

Od početka reprezentativne stanke u Osijeku je potpuni fokus na Hajduku. Nenad Bjelica žali što u tom susretu neće imati Milu Škorića, ali vjeruje da će pronaći pravu zamjenu.

"Od utorka se pripremamo za Hajduk, podigli smo intenzitet treninga i spremni smo za utakmicu. Na žalost povratak reprezentativaca bio je polovično uspješan. Mile će neko vrijeme biti van ekipe, a tu je i nekoliko rekonvalescenata poput Bartoleca, Mancea, Brleka. Mislim da za sljedeću utakmicu protiv Slaven Belupa svi osim Škorića će biti na raspolaganju. Oni koji će ga mijenjati, dobro će ga zamijeniti."

Do kraja sezone svaka utakmica je jako bitna, a posebno velik značaj imaju ove u kojima se ekipe s vrha međusobno sastaju.

"Ne znam na kome je veći pritisak. Mi ga imamo od prvog dana otkako sam tu. Uvijek vam pobjeda puno donosi kada igrate protiv rivala na tablici, ali pripremamo se za utakmicu kao za svaku drugu, spremni smo, ne razmišljamo o pritisku i ne dajemo veću važnost ovoj utakmici nego onoj protiv Gorice ili Dragovoljca."

Hajduk pod Valdasom Dambrauskasom je već iskusio.

"Vidjet ćemo kako će se postaviti, već smo igrali s Hajdukom pod Dambrauskasom u Splitu. Unatoč podršci njihovih navijača pokazali smo se u jako dobrom izdanju. Pod novim trenerom su mijenjali sustav i vidjet ćemo kako će izaći u nedjelju. Ja znam kako ćemo mi igrati, način će biti isti kao i uvijek, čvrsto, agresivno i disciplinirano s visokim pritiskom."

Mijo Caktaš bit će u jedinstvenoj situaciji, dosad nije imao priliku igrati protiv svog Hajduka.

"Radi dobro, trenira cijelo vrijeme, zabio je i Cibaliji gol u prijateljskom susretu. Kada igraš protiv kluba u kojem si proveo djetinjstvo i veći dio karijere osjećaj je poseban i za njega i Nejašmića. Nadam se da će biti motiviran da pobijedi zbog Osijeka, a ne da se nekom revanšira zbog nečega."

Livaja i Kalinić su najveća opasnost, ali Bjelica ističe i druga imena.

"Oni su najistaknutiji, ali ne bih minorizirao ulogu Sahitija ili Krovinovića. Sahiti je protiv Lokomotive bio najbolji, Krovinović zabio gol, oni imaju puno kvalitete i nije fokus samo na Kaliniću i Livaji. Mislim da i mi imamo dobru kvalitetu prema naprijed kao i Dinamo u Oršiću i Petkoviću i Rijeka u Muriću i Drmiću."

Bjelica ne očekuje neku jurnjuavu i golijadu, prije očekuje kontroliran nogomet.

"Nisam pobornik nogometa 5:4, 5:5 rezultata, nisam neki hazarder ni u životu. Ne vjerujem da ćemo takav nogomet gledati. Ne samo kada Osijek igra, nego vidjeli smo i kada igraju Hajduk i Dinamo. Svatko ima pravo na svoju filozofiju i viziju igre."

U prošlom kolu Osijek je odigrao jako dobru utakmicu u Šibeniku i pokazao pravi pobjedničlki gard za koji Bjelica tvrdi da ga Osijek već dugo ima.

"Mi da nismo imali taj gard, ne bi bili izjednačeni s klubom koji ima proračun 63 milijuna i koji je 14 puta u 15 godina bio prvak. Da mi nemamo taj pobjednički gard i želju, ta bi razlika vjerojatno bila kao kada sam bio u Dinamu, a to je 50 bodova. Sada je nula. Pomogao nam je povratak Nejašmića koji je jako bitan za našu igru i naravno dobra igra Lovrića, tu je i Caktaš kratko vrijeme, Laslu fale samo njegovi golovi. Igrali smo i protiv ekipe koja nije u sjajnoj formi i ne bih pravio vatromet. Bila je dobra pobjeda, suverena, ali ne treba padati u euforiju kao niti u tragediju kada izgubimo. Ne slažem se da smo to sad tek pokazali, pokazujemo to već godinu i pol dana. Imamo jedan poraz manje od Dinama, sedam golova manje primljenih od Dinama koji je za nas svemirski brod. To već dugo traje."

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!