Nogomet

Dambrauskas: 'Mogu obećati da u Osijek nećemo doći braniti se već ćemo preuzimati rizik'

Branimir Korać • petak, 01.04.2022.
Dambrauskas: 'Mogu obećati da u Osijek nećemo doći braniti se već ćemo preuzimati rizik'
Foto: FaH

Hajduk je prema Osijeku krenuo već danas i iznimno ozbiljno shvaća ovu utakmicu. Valdas Dambrauskas kao i uvijek veliki je optimist oko šansi svoje momčadi u ovom susretu...

Hajduk u Osijek putuje bez Lovrencsicsa i Ljubičića dok su svi ostali na raspolaganju, poručio je Valdas Dambrauskas.

"Situacija je dobra, naravno nije savršena jer nigdje nije savršena. Gergo Lovrencsics ima tri kartona, Ljubičić je danas prvi put u treningu nakon bolesti i ne putuje dok su ostali manje više u redu. Stefan Simić je u momčadi i putuje s nama, Sahiti je također u redu i putuje tako da jedino Ljubičić i Lovrencsics ostaju u Splitu."

Utakmica u Osijeku je važna, ali važna je svaka kada se boriš za naslov prvaka.

"Igramo od studenog najvažnije mečeve sezone, svaki je najvažniji, bilo u Kupu, prvenstvu... Ne mogu negirati da je ovaj meč važan, ali isto tako bit će i svaki sljedeći. Kada se boriš za nešto i sve je manje utakmica, svaki meč je onda bitan. Spremni smo, naporno smo radili i vjerujem da smo napredovali. U nedjelju moramo preuzimati rizik, napadati, imati čistu glavu i uživati u atmosferi. Siguran sam da ćemo biti u mogućnosti odigrati dobru utakmicu."

Dambrauskas se ne zamara time hoće li Caktaš i Nejašmkić biti posebno inspirirani.

"Kada igrači igraju protiv bivših klubova, žele nešto dokazati, ali mi se ne trebamo s tim baviti. Mi moramo razmišljati koga ćemo staviti u momčad, koga ćemo izabrati, tko će ući s klupe i kako ćemo provesti naš plan igre. Osijek je vrhunska momčad i nije bez razloga tu gdje je. Ima dobru momčad, dobrog trenera i svoj stil igre. Htjet ćemo i mi i oni pokazati da smo bolji, a ja vjerujem da će moja momčad biti spremna za ovaj izazov."

Osječane vrlo dobro poznaje, proučio ih je u detalje.

"To je momčad koja traži slabosti kod protivnika i tako pokušava koncipirati svoju igru. Često pokušavaju s nekim stvarima iznenaditi i moramo za to biti spremni. Mi trebamo kontrolirati ono što možemo kontrolirati. Vjerujem u naš potencijal i uvjeren sam da smo postali jedna od najboljih napadačkih momčadi u ligi. Pokušat ćemo odvesti utakmicu u borbu napada protiv obrane, Osijek će vjerojatno čekati na naše pogreške, a mi moramo pronaći pravu ravnotežu između preuzimanja rizika i čuvanja našeg gola. Vjerujem u naše igrače i da ćemo biti spremni."

Dosta se zadnjih dana pisalo o Alexanderu Kačanikliću koji je dobio ponudu Rosenborga, ali je ostao u Hajduku.

"Alex je sjajan igrač s kojim je užitak raditi i sretni smo što ga imamo u momčadi. Trebamo biti sretni što postoji interes dobrih klubova za naše igrače, ali on je s nama, tri tjedna je dobro radio, odigrao dobru utakmicu protiv Radomlja, ali mora to pokazati i u velikim utakmicama pod jakim pritiskom. Svaki igrač koji je u momčadi mora biti u svakom trenutku spreman iskoristiti priliku. Siguran sam da će i Alex imati prilika pokazati što može."

Hajduk u Osijeku neće biti zatvoren već će se pokušati nametnuti i napadati.

"Mogu obećati da u Osijek nećemo doći braniti se već ćemo pokušati igrati, napadat ćemo, preuzimati rizik. Siguran sam da igrači razumiju kolika je važnost utakmice i ovog dijela sezone."

Što se tiče same pauze, ona je dvosjekli mač. Došla je nakon što je Hajduk odigrao sjajnu utakmicu protiv Lokomotive.

"Obično čekate na ovakve pauze jer mislite da imate vremena za raditi na nečemu, ali nakon onakve pobjede protiv Lokomotive osjećate se fantastično i spremni ste već sutradan za utakmicu s Osijekom. Ovako nismo trenirali u punom sastavu sve do danas, ali opet imate priliku posvetiti se i onim igračima koji su manje igrali. Ono što je sigurno, nikada nije lako igrati prvu utakmicu nakon ovakve stanke, ali isto vrijedi i za Osijek."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!