Košarka

Bogdanovićevi Jazzeri potpuno pali u završnici, Warriorsi velikim preokretom do pobjede

Branimir Korać • nedjelja, 03.04.2022.
Bogdanovićevi Jazzeri potpuno pali u završnici, Warriorsi velikim preokretom do pobjede
Foto: EPA

Utah Jazz gostovao je kod Golden State Warriorsa i upisao je poraz 111:107. Bojan Bogdanović bio je dobar, ali ipak nedovoljno da bi Jazz slavio...

Velika očekivanja imali su Utah Jazzeri uoči gostovanja kod Golden State Warriorsa, dobrim dijelom susreta se i činilo da idu prema pobjedi, ali jednostavno nisu znali završiti posao.

Warriorsi su i bez Stephena Curryja izgledali dobro, uspjeli su susret zaključiti velikom serijom i nakon što su već praktički otpisani, doći do pobjede. Jazzeri imaju za čim žaliti, imali su u završnici pobjedu u rukama, ali nisu izdržali.

Momčad koja se želi boriti za velike stvari ne smije si dopustiti takav kolaps kao što su si dopustili gosti iz Salt Lake Cityja. Vodili su sedam minuta prije kraja susreta 103:87 i onda do kraja ubacili samo četiri poena i dopustili Warriorsima seriju čak 24:3 do kraja susreta.

Moglo je završiti drugačije čak i uz kolaps Jazza u finišu. Kod 107:106 za domaćina, Poole nije bio precizan, Jazz je dobio priliku za napad 20 sekundi prije kraja, ali Gobert baca lošu loptu za Bogdanovića, posjed se vraća Warriorsima koji su preko Poolea s linije slobodnih bacanja otišli na plus tri.

Na drugoj strani pokušao je tricom vratiti goste Donovan Mitchell, međutim ne pogađa, O'Neale radi brzi prekršaj na Greenu, a on s linije slobodnih bacanja završava priču.

Warriorsi tako odnose pobjedu kojom prekidaju niz od četiri uzastopna poraza. Ovo im je tek druga pobjeda u zadnjih devet utakmica. Jazzu je ovo pak šesti poraz u zadnjih sedam utakmica.

Kod Warriorsa Klay Thompson upisao je 36 poena (8/17 trica) i pet skokova, a Jordan Poole 31 poen (6/15 trica) i šest skokova. Kod Jazza po 26 poena upisali su Mike Conley (osam asistencija, 5/11 trica) i Donovan Mitchell, Bogdanović je za 31 minutu ubacio 17 poena (4/8 za dva, 2/7 za tri, 3/5 slobodna) uz tri skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte, a Gobert je dodao 14 poena i 20 skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Utah Jazz 111:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!