Tenis

Nino Serdarušić ipak poražen u finalu Challengera u Oeirasu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.04.2022.
Nino Serdarušić ipak poražen u finalu Challengera u Oeirasu

Nino Serdarušić nije uspio doći do prve titule na Challengerima u karijeri. U portugalskom Oeirasu poražen je u finalu od domaćeg igrača Gastaa Eliasa...

Niti iz četvrtog pokušaja Nino Serdarušić nije upisao pobjedu u finalu Challengera. U Ostravi 2018. godine porazio ga je Arthur De Greef, prošle godine u Veroni Holger Rune, a u Varšavi Ugo Carabelli. Sada je u Oeirasu igrao protiv Gastaa Eliasa i također upisao poraz.

Finalni dvoboj u Oeirasu potrajao je sat i pol, a 31-godišnji Portugalac bio je uspješniji čime je obranio titulu od prošle godine kada je u finalu svladao Holgera Runea.

Portugalac je prvi set dobio sa 6:3, dva puta je oduzeo servis Serdarušiću koji nijednom nije zaprijetio Eliasu breakom.

Niti u drugom setu Serdarušić nije uspio niti jednom doći do break lopte dok je svoj servis držao sve do 5:4 kada Elias dolazi do 15:40 i prve meč lopte koju je i realizirao.

Ulaskom u finale Serdarušić bi trebao napredovati do 186. mjesta na ATP ljestvici što će mu biti najbolji renking u karijeri. Elias bi trebao napredovati do 173. mjesta što je još uvijek dosta daleko od njegovog najboljeg renkinga, a to je 57. mjesto.

Challenger Oeiras, finale:
Gastao Elias (Portugal) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Foto: Veljko Martinović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!