Košarka

Mateša i Krajač: 'Skansi je ispisao povijest i ušao u legendu'

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 04.04.2022.
Mateša i Krajač: 'Skansi je ispisao povijest i ušao u legendu'
Foto: FaH

Povodom smrti proslavljenog hrvatskog košarkaša, trenera i izbornika Petra Skansija, brzojav sućuti obitelji poslan je iz samog vrha HOO-a od strane Zlatka Mateše i Siniše Krajača...

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač uputili su brzojav sućuti obitelji i prijateljima legendarnog košarkaša i trenera Petra Skansija:

"Poštovana obitelji Skansi, s velikom tugom primili smo vijest o odlasku vašeg i našeg Pere, iznimnog čovjeka koji je ostavio dubok pečat u hrvatskoj košarci. Bio je dvojaki olimpijac - kao maestralan igrač i karizmatičan trener. Njegovo ime ostat će trajna poveznica s jednim od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog sporta, olimpijskim srebrom košarkaške reprezentacije iz Barcelone 1992."

"Svoje izabranike znalački je doveo do finala, kada je to bilo najpotrebnije - u nastupu na prvim Olimpijskim igrama sportaša tek priznate države. Petar Skansi ispisao je povijest i ušao u legendu. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime primite izraze najdublje sućuti!", navodi se u brzojavu sućuti upućenom obitelji Skansi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!