Nogomet

Klopp: 'Vjerojatno im je vratar bio najbolji igrač, ali sad znamo mnogo više o protivniku'

Matej Kačan • srijeda, 06.04.2022.
Klopp: 'Vjerojatno im je vratar bio najbolji igrač, ali sad znamo mnogo više o protivniku'
Foto: EPA

Zadovoljan pobjedom, ali uz opasku da ništa nije gotovo i da je ona mogla biti i veća bio je trener Liverpoola Jürgen Klopp. Njegova momčad iz Lisabona u Liverpool nosi 3:1 prednost...

Trener Liverpoola Jürgen Klopp bio je zadovoljan pobjedom svoje momčadi u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Liverpool je s 3:1 svladao Benficu, mogao je i više, ali je i pri 2:1 bilo šanse da se Benfica potpuno vrati pa Englezi mogu biti zadovoljni.

"Nije lako doći ovdje i slaviti u utakmici Lige prvaka. Benfica se borila, malo smo im previše dopustili, ali zaslužili su pogodak, iako smo se mi mogli braniti bolje. Imali su kontre jer nije lako stalno držati loptu i preuzimati rizik, imaju stvarno dobre igrače", rekao je Klopp.

Liverpool je možda trebao slaviti s većom razlikom, pogotovo u prvom poluvremenu kad je Benficu spašavao samo vratar.

"Kako sam i očekivao, bila je to teška utakmica. Imali su navijače, znali smo da je 2:0 lijep rezultat, ali ništa više od toga. Zabili su gol i odjednom se sve više otvorilo nego što smo htjeli, ali golman im je vjerojatno bio najbolji igrač i dobro je branio. Uglavnom u takvim situacijama zabijamo više, ali ovaj put nismo. Mogli smo zabiti i u zadnjoj minuti, 4:1 bi bio lijep rezultat, ali nismo u zemlji snova."

Za uzvrat će se Liverpool bolje spremiti jer sad ima više informacija o protivniku.

"Sad znamo mnogo više o protivniku, pobijedili su Ajax, znali smo njihove kvalitete. Bit ćemo opet spremni", poručio je Klopp.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!