Nogomet

Emery: 'Skoro pa savršena utakmica, bila bi savršena da smo ostvarili veću prednost'

Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Emery: 'Skoro pa savršena utakmica, bila bi savršena da smo ostvarili veću prednost'
Foto: Dejan Popek

Trener Villarreala Unai Emery prokomentirao je veliku i važnu pobjedu svoje ekipe nad Bayernom, ali je svjestan toga da je odrađeno samo pola posla i da će jednako sjajan Villarreal bmorati biti i u Njemačkoj...

Veliko iznenađenje, možda i jedino u dosadašnjem tijeku četvrtfinala Lige prvaka ostvario je Villarreal. Španjolci su na domaćem terenu porazili Bayern s 1:0, a zadovoljan igrom je Unai Emery.

"Ove sezone prolazimo kroz jako lijepo putovanje koje nas jako zadovoljava. Ovdje smo kao momčad da bi se natjecali i pokušali ući u polufinale. Odigrali smo gotovo savršenu utakmicu, bila bi savršena da smo postigli veću prednost. No, neećemo se previše veseliti pobjedi i boljem dojmu na trenutke. Zahtijevat ćemo korak naprijed, bit će nam teže sljedeći tjedan", rekao je Emery.

On ne gaji nade u to da je ovaj rezultat dovoljan za prolaz. Svjestan je da Bayern ima dobru šansu i morat ćemo opet vidjeti jaki i gotovo besprijekorni Villarreal da bi Španjolci prošli.

"Zabili smo gol, a onda i drugi, ali je bilo zaleđe. Oni ipak imaju svoju šansu, 1:0 je nedovoljan rezultat. Sretan sam, ali moramo pronaći način da budemo najbolji mogući u uzvratu. Nije normalno da Bayern gubi, izgube s vremena na vrijeme, a nekad i s većom razlikom. Moramo biti oprezni jer u Manchesteru smo igrali sjajnu utakmicu, a na kraju izgubili. Bio sam tada jako ljut, ali takav je nogomet", oprezan je trener Villarreala.

No, Villarreal je jednom zaustavio Bayern, Emery zna kako to učiniti opet.

"Bayern je jako dobra momčad, ali mi smo iskoristili svoje resurse kako bi ispoliralai igru i imali više opcija. Moramo znati kako koristiti situacije da oni ne budu komotni i da njihovi najbolji igrači ne daju najbolje od sebe", analizirao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!