Nogomet

Jerkan i Vulić: 'Hajduk ne bi trebao odmarati Livaju, nije ušao u nikakvu krizu'

Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Jerkan i Vulić: 'Hajduk ne bi trebao odmarati Livaju, nije ušao u nikakvu krizu'

Dvojac iskusnih hrvatskih nogometnih imena, Nikola Jerkan i Zoran Vulić smatraju da Hajduk ne bi trebao odmarati Marka Livaju usprkos nizu od četiri utakmice bez gola za Hajadukovu desetku...

U posljednje četiri utakmice Marko Livaja za Hajduk nije dao pogodak i odmah su se u javnosti pojavile priče o krizi i umoru Hajdukovog najboljeg igrača. Mnogi govore da bi Valdas Dambrauskas trebao malo odmoriti najboljeg igrača, barem u "slabijim" utakmicama gdje bi Hajduk trebao lakše pobjeđivati.

No, s tim se ne slažu dva iskusna HNL imena, što igračka, što trenerska. Nikola Jerkan i Zoran Vulić ne misle da Hajdukovoj desetki treba odmor, a Vulić dodaje i da ne smatra da je Livaja u krizi.

"Ne, Livaju se ne treba odmarati u utakmicama sa Šibenikom i Goricom. Krećem od Luke Modrića... Ima 37 godina i želi igrati svaku utakmicu da bi bio u formi. Nadalje, zar utakmice sa Šibenikom i Goricom nisu bitne za Hajduk? Pa, još uvijek su u utrci za naslovom, bez obzira na bodovni zaostatak", rekao je Jerkan za SN.

Jerkan prije svega smatra da je prvi strijelac i najbolji igrač lige prevažan Hajduku za ikakav odmor.

"Kako sad odmarati Livaju u utakmicama u kojima se mora pobjeđivati i osvajati tri boda? Ja se na to nikad ne bih odlučio, mislim da bi to bilo poražavajuće za Hajduk. Livaja je igrač koji je bitan Hajduku i kad je umoran i kad nije u top formi. Uostalom, tko će ga zamijeniti, tko može zabijati i toliko doprinositi momčadi kao on? A Hajduk u Osijeku niti s Livajom, niti sa zvučnim pojačanjima nije bio na razini koja se od njega očekuje."

Vulić također smatra da Livaju ne treba odmarati, a u prilog svojoj tezi da nema krize ističe neke druge kvalitete i doprinos osim samih golova.

"Ne, nikada ne bih odmarao Livaju. Marko nije ušao u nikakvu krizu, pa protiv Lokomotive je asistirao, bio prvo ime utakmice. Sad igra na malo drukčijoj poziciji, prva špica je Nikola Kalinić, onda je on nešto iza. Ne, definitivno nema nikakvog razloga za odmaranje Livaje", rekao je.

Vulić je dodao i da Hajduk još treba vjerovati u titulu usprkos bodovnom minusu i naglašava da je Livaja prevažan jer je svaki bod bitan.

"Hajduk više nema pravo na kiks. Treba ustrajati, vjerovati da se može, pokušati učiniti sve da se pobijede ove dvije utakmice prije dolaska Dinama na Poljud. Usput, treba se nadati nekom kiksu Dinama ili Osijeka. Po meni je poljudska utakmica s Dinamom krucijalna, možda je Hajduk dočeka s manjim zaostatkom nego što ga ima danas. Ima još šanse da se Hajduk umiješa u borbu za prvo mjesto, pa bi zaista bilo bez logike da to proba napraviti bez Livaje", rekao je.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!