Ostali sportovi

Ukinute gotovo sve mjere, na utakmice će se moći bez maski i potvrda

Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Ukinute gotovo sve mjere, na utakmice će se moći bez maski i potvrda

Novim popuštanjem mjera zaštite od koronavirusa ukinuta su praktički sva ograničenja za posjetu sportskim događajima, poput nošenja maski u dvoranama ili ulaska uz Covid potvrde...

Nekoliko tjedana nakon što je Stožer Civilne zaštite popuštanjem mjera protiv koronavirusa dao organizatorima utakmica na izbor hoće li u dvorane i stadione puštati pola kapaciteta bez potvrda ili cijeli s Covid potvrdama, mjere su dodatno ublažene.

Tako po pitanju sportskih priredbi ne bi trebalo biti praktički nikakvih ograničenja. Covid potvrde i maske ostale su na snazi samo za zdravstvenu i socijalnu skrb, što znači da bi u dvorane i na stadione mogli ulaziti puni kapaciteti bez potvrda.

No, preporuka nošenja maski ostaje za velika okupljanja, što sportske manifestacije svakako jesu, ali po riječima ljudi iz Stožera, taj naputak ostat će na razini preporuke i bit će na pojedincima da odlučuju.

"Od sutra u ponoć stavljamo van snage gotovo sve odluke stožera, osim nošenja maski u zdravstvu i socijali. Mi smo kazali koje su to situacije u kojima će nošenje maski biti obavezno. Sve drugo su preporuke. Mislim da je svakom našem građaninu potpuno jasno kada je dobro nositi masku za lice. Jedno je obaveza, drugo preporuka. Preporuka je za sve situacije gdje su gužve - javni prijevoz, veća okupljanja", rekao je ministar Damir Božinović.

FOTO: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!