Ostali sportovi

Direktorica HOS-a Valentina Bifflin izabrana za predsjednicu MEVZA-e

Sportnet • petak, 08.04.2022.
Direktorica HOS-a Valentina Bifflin izabrana za predsjednicu MEVZA-e

Veliko priznanje za rad hrvatske odbojke stiglo je iz srednjoeuropske organizacije MEVZA-e. Direktorica HOS-a Valentina Bifflin izabrana je za predsjednicu tog Saveza...

Iz Luksemburga, glavnog sjedišta Europske odbojkaške federacije CEV stiže ogromno priznanje za hrvatsku odbojku. Na izbornoj skupštini MEVZA-e, Srednjoeuropske odbojkaške federacije, Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza izabrana je za novu predsjednicu.

U toj Srednjoeuropskoj odbojkaškoj asocijaciji nalazi se osam zemalja, svaka s ogromnim odbojkaškim rejtingom, pa je izbor Valentine Bifflin time još veći uspjeh. U konkurenciji Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Izraela i Cipra, Hrvatska je tako dobila posebno mjesto, pogotovo ako se zna da se posljednjih 20 godina MEVZA-om predsjedalo iz Austrije.

Očito su mudri europski odbojkaški djelatnici prepoznali trud koji Hrvatski odbojkaški savez na čelu s predsjednikom Antom Bakovićem i direktoricom Valentinom Bifflin čine kako bi našu odbojku izdignuli iz prosječnosti i usmjerili je na put prosperiteta. Nije ostalo nezapaženo kako je HOS u samo tri i pol godine od 'Saveza slučaja' postao jedan od najbrže rastućih pozitivnih primjera dobre odbojkaške prakse.

Valentina Bifflin tako će sada kao predsjednica MEVZA-e moći još više učvrstiti hrvatsku odbojku na europsku i svjetsku kartu. Uz nju, njezini najbliži suradnici, članovi Upravnog odbora su Metod Ropert, predsjednik Odbojkaškog saveza Slovenije koji će biti zadužen za financije, Gernot Leitner, predsjednik Odbojkaškog saveza Austrije bavit će se beach i snow odbojkom, dok će Ludwig Zsolt, glavni tajnik mađarskog odbojkaškog saveza biti zadužen za indoor odbojku. Tu svakako treba spomenuti i da će u budućem preustroju MEVZA-e kojoj je definitivno trebalo osvježenje, novu ulogu sportskog direktora obnašati direktor svih hrvatskih reprezentacija Frane Žanić.

"Iako je ovo doista veliko priznanje meni osobno, prije svega to je priznanje cijeloj hrvatskoj odbojci ali i svim ljudima u Hrvatskom odbojkaškom savezu koji stoje iza mene i koji su me kandidirali za ovu uglednu poziciju. Naš dosadašnji rad nije otao nezapažen, dapače vrlo je prepoznat u Europi i pokazatelj je da je napredak moguć čak i u naočigled bezizlaznim situacijama. MEVZA je aocijacija ozbiljnih odbojkaških nacija i velikog potencijala pa tako ovaj izbor vidim kao priliku da dodatnim properitetom odbojke kako na nivou svih zemalja članica MEVZA-e, tako i u Hrvatskoj. Jako sam sretna i ponosna zbog tog izbora, ali istovremeno i svjesna ogromnog posla koji stoji predamnom. Jer znam da se od mene u skorom vremenu očekuju veliki organizacijski pomaci kao što smo to napravili i s HOS-om. Pokazali smo da postoji pravi put i Europa nas je prepoznala kao dobre gospodare", istaknula je iz Luksemburga svoje prve dojmove nova predsjednica MEVZA-e Valentina Bifflin

"U CEV-u žele primijeniti naš model poslovanja i to nam je sada prioritet među srednjeeuropskim zemljama koje imaju odbojkaškog potencijala, ali i potencijala u svakom drugom smislu. Tu zato u skorijoj budućnosti vidim i platformu i za hrvatske tvrtke koje na taj način, preko MEVZA-e, mogu pronaći svoj put u Europu. Stoga je i bilo nužno potrebno osvježenje za ovaj projekt koji je posljednjih godina zapao u neku, rekla bih, letargiju", zaključuje Vanetina Bifflin.

Ured MEVZA-e i nadalje će ostati u Beču kao i do sada, no administrativno će se zapravo cijeli posao voditi iz Zagreba.

FOTO: CEV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!