Nogomet

Dambrauskas: 'U nekim trenucima možemo reći da ne igramo dobro, ali tko je uvijek na najvišoj razini?'

Mihaela Bradovski • petak, 08.04.2022.
Dambrauskas: 'U nekim trenucima možemo reći da ne igramo dobro, ali tko je uvijek na najvišoj razini?'
Foto: FaH

Nakon remija protiv Osijeka, Hajduk na Poljudu kao veliki favorit dočekuje momčad Šibenika. Tri boda su u ovom susretu apsolutni imperativ...

Osijek je arhiviran, težak protivnik je iza Hajduka i sam oporavak nakon takvog izazova bio je zahtjevniji.

"Situacija je dobra. Imali smo tešku utakmicu i dugačak put, nekolicini igrača trebalo je malo vipše vremena za oporavak, ali manje-više u redu smo. Jedino Ferro nije spreman i neće moći nastupiti."

Kako sezona odmiče, tako raste i pritisak, posebno jer se Hajduk još uvijek bori za titulu.

"Ako pričamo o pritisku, imamo još nekoliko utakmica, još uvijek smo u borbi, za nas je sutra trenutno najvažnija utakmica. Tko zna, možda će to biti utakmica koja će donijeti više od tri boda zbog onog što se odigrava u nedjelju. U nogometu se svaki dan stvari mogu promijeniti. Moramo biti pozitivni i iskreni prema sebi. Nismo izgubili utakmicu, ali rezultat nije dobar za nas. U svlačionici i tijekom tjedna osjećali smo se kao da smo izgubili. Nije lako doći do vrha, znamo da uvijek postoje usponi i padovi, ali vjerujemo da imamo budućnost. Nećemo se povući zbog jedne lošije utakmice nego ćemo biti još gladniji i željniji."

Na primjedbu da Hajduk mora igrati na sve ili nipta i baciti sve karte na napad, Valdas Dambrauskas ističe:

"Uvijek probavamo igrati napadački, ali nije to uvijek lako. Morate gledati i protivnika, a nekada moramo priznati i da je protivnik bio bolji od nas. U nekim trenucima smo nadigrani, ali bitno je kako ćeš odgovoriti na to. Razumijem razočaranje navijača i ljudi u klubu, kada pobijedimo svi smo sretni, kada ne pobijedimo svi su tužni. Sjetimo se što smo pričali nakon utakmice s Lokomotivom, a ona je bila baš prije Osijeka. Kada pobijedimo 4:0 onda je euforija, a kada ne pobijedimo onda je loše i katastrofa. Slažemo momčad koju je teško pobijediti. U nekim trenucima možemo reći da ne igramo dobro prema naprijed, ali pokažite mi momčad koja uvijek igra na vrhunskoj ratzini. Znam koji su naši limiti i što trebamo raditi, ne vidim razlog za katastrofu ili euforiji. No to što radimo odvija se u zatvorenim uvjetima, a svi vide samo utakmicu."

Bod u Osijeku nije ga zadovoljio i kao i uvijek htio je tri boda.

"Svaka utakmica ima svoju priču i svoj scenarij. Protiv Dinama smo odigrali 0:0, u prvih pola sata pritiskali, Dinamo nije došao do našeg gola, ali na kraju smo svejedno ostali bez pobjede. Svakog tjedna u HNL-u imate pet utakmica i svaki trener će na konferenciji za medije reći da ide po tri boda. Svi idu po pobjedu. Istina, u Osijeku nam je u nekim trenucima nedostajalo agresivnosti, u nekim trenucima su njihovi igrači bili brži u reakciji, pokušavali smo popraviti neke stvari, ali na kraju nismo imali rezultat. To su utakmice u kojima zabiješ gol i mpobijedio si. Međutim mi nismo imali tu čaroliju zadnjeg dodavanja, kombinacije, agresivnosti prema naprijed... Imali smo prilike, ali nismo ih iskoristili. Tijekom tjedna smo dosta razgovarali o tome i radili na tome na treningu."

Širinom kadra je zadovolkjan i smatra kako i oni koji igraju manje pokazuju da zaslužuju minutažu.

"Vjerujem da imamo dovoljno igrača, nekima nije lako jer ne igraju puno. I ovaj i prošli tjedan pokazali su koliko su predani i koliko se žele boriti na treninzima. Svakom treneru je to drago vidjeti i vjerujem u igrače koje imamo. Ako jedan otpadne zbog kartona, imat ćemo spremnu zamjenu koja će dati sve od sebe. Sutra nemamo Ferra, možda ćemo imati još jednu ili dvije promjene, ali ne volim o tome govoriti."

Malo fokusa i na Šibenik, Dambrauskas očekuje vrlo motivirane Šibenčane.

"Znam da tko god dođe na Poljud, promijeni izgled dramatično. Bit će ekstremno motivirani i gladni dobrog nastupa i bodova. Bit će i ovo teška i nezgodna utakmica. Neće biti lako biti na vrhuncu nakon utakmice s Osijekom."

U zadnje vrijeme Marko Livaja pokazuje možda manje znakove umora, ali Dambrauskas ne vidi razlog zašto bi ga trebalo odmarati.

"Ja ne vidim zašto bi ga trebalo mijenjati, nema 38 ili 40 godina. Na vrhuncu je karijere, sjajno treninra, nikada ne propušta treninge, vođa je momčadi, želi igrati, zašto bi ga odmarali? Zašto Real nikada ne odmara Modrića i Benzemu? Po meni najbolji moraju biti na travnjaku osim ako nisu u bolovima i ozlijeđeni. Ne bi bilo korektno noiti prema navijačima, dolaze gledati Hajduk, ali i Livaju."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!