Tenis

Tsonga otvara protiv Čilića: 'Želim iskoristiti ovo vrijeme do mirovine za što više pobjeda'

Branimir Korać • nedjelja, 10.04.2022.
Tsonga otvara protiv Čilića: 'Želim iskoristiti ovo vrijeme do mirovine za što više pobjeda'
Foto: EPA

Meč protiv Marina Čilića bit će prvi Jo-Wilfriedu Tsongi nakon što je objavio kako uskoro odlazi u mirovinu. To ne znači da ne želi i dalje pobjeđivati...

Jo-Wilfried Tsonga potvrdio je kako nakon ovogodišnjeg Roland-Garrosa odlazi u mirovinu. Tsonga je priznao kako je došlo vrijeme za odlazak, a na turniru u Monte Carlu igrat će u prvom kolu protiv Marina Čilića.

"Bez obzira što sam najavio odlazak u mirovinu, svakom meču prilazim sa željom da upišem pobjedu. Želim iskoristiti ovo vrijeme koje mi je ostalo i pokušati doći do što više pobjeda. Borit ću se i pokušati na lijep način otići u mirovinu", poručio je Tsonga za L'Equipe.

Tsonga neće govoriti o ambicijama već ide od meča do meča, a tvrdi kako na treningu izgleda dobro.

"Ne želim si stvarati pritisak. Moje ambicije vezane su uz svaki sljedeći meč i rasti će ako budem napredovao kroz turnir. Osjećao sam lagani jet lag nakon povratka iz Miamija, ali sada sam dobro. Zadnja četiri dana trenirao sam s dobrim igračima, igrali smo natjecateljske setove i neke od njih sam čak i dobio."

Još uvijek osjeća razočaranost nakon svakog poraza.

"Zato sam natjecatelj, ako izgubio, razočaran sam. Zato sam profesionalni tenisač. Nije bitno kada i od koga, uvijek želim pobjedu i smatram da mogu do nje. Ako sam na turniru, tu sam zato što vjerujem da mogu pobjeđivati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!