Košarka

Rogić i Bilan najbolji pojedinci u porazima svojih momčadi

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.04.2022.
Rogić i Bilan najbolji pojedinci u porazima svojih momčadi

Hrvatski reprezentativci Roko Rogić i Miro Bilan odigrali su odlične utakmice, ali to nije pomoglo njihovim momčadima da dođu do pobjede.

Roko Rogić s Torunom je gostovao kod Szczecina i upisao poraz 92:87. Dvoboj je bio neizvjestan do same završnice, a hrvatski internacionalac bio je najefikasniji u svom sastavu.

Rogić je za 23 minute provedene na parketu upisao 22 poena uz šut 5/7 za dva, 2/2 za tri, 6/6 slobodna) te je tome dodao i šest asistencija. Uz bok mu je bio James Eads također s 22 poena, a domaćina je predvodio Jay Threatt s 20 poena i devet asistencija.

Unatoč ovom porazu, Torun je još uvijek među osam koji putuju u doigravanje, trenutno je na sedmoj poziciji.

Miro Bilan sa Sassarijem je upisao poraz u gostima kod Pesara sa 75:73. Ovo je vrlo važna pobjeda domaćina u borbi za doigravanje gdje momčadi od 8. do 12. mjesta imaju omjer 11-14 koliko ima Pesaro. Sassari je trenutno na 12-12.

Bilan je bio prvo ime susreta s 25 poena i 11 skokova uz šut 10/11. Domaćina je predvodio Davide Moretti s 19 poena dok je veteran Carlos Delfino upisao 18 poena, šest skokova i osam asistencija. Filip Krušlin za 23 minute dodao je četiri poena i pet skokova.

FOTO: Ivica Čavka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!