Nogomet

CIES: Gvardiol je najskuplji igrač svijeta do 23 godine

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.04.2022.
CIES: Gvardiol je najskuplji igrač svijeta do 23 godine
Foto: EPA

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) u svom je tjednom izvješću objavio procijenjene vrijednosti transfera pedesetorice igrača do 23 godine s najvišom tržišnom cijenom, a na vrhu je hrvatski reprezentativac i prvotimac RB Leipziga Joško Gvardiol s procijenjenom vrijednošću transfera od čak 96.2 milijuna eura.

Međunarodni centar za sportske studije ukazuje da se dvadesetogodišnji Gvardiol etablirao kao jedan od najvažnijih igrača Vatrenih i RB Leipziga i da bi mogao srušiti rekord kad je u pitanju prijelaz jednog braniča.

Zanimljivo je da na ljestvici drugo mjesto drži Gvardiolov klupski kolega, ofenzivni veznjak Dominik Szoboszlai, s procijenjenom vrijednošću transfera od 60.3 milijuna eura, a treće Barcelonin “wunderkind”, defenzivni veznjak Pablo Gavi, procijenjena vrijednost čijeg transfera iznosi 58.6 milijuna eura.

CIES se od 2010. godine bavi procjenom vrijednosti transfera nogometaša, a njihov je znanstveni rad nedavno objavljen u časopisu Economies i dostupan je za sve zainteresirane koji se žele upoznati s metodama i varijablama CIES-ovog istraživačkog tima, objavio je HNS.

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!