Košarka

Navijači izabrali Kukoča i Petrovića među najveće europske NBA igrače

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.04.2022.
Navijači izabrali Kukoča i Petrovića među najveće europske NBA igrače

Povodom 75. rođendana NBA lige navijači su birali i najveće europske košarkaše u povijesti lige, a u drugoj petorci mjesto su našli Toni Kukoč i Dražen Petrović...

NBA liga ove sezone proslavila je svoju 75. obljetnicu, a taj veliki broj i rođendan sa sobom je nosio cijeli niz izbora i nagrada. Posebnu je pažnju ponio pomalo kontroverzni izbor za 75 najvećih igrača u povijesti lige.

No, čini se da bi mnogo manje kontroverzan mogao biti onaj za najveće igrače iz Europe koji su svoj trag ostavili u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Navijači su birali desetoricu najvećih u dvije petorke, a svoje su mjesto našla dvojica Hrvata.

Toni Kukoč i Dražen Petrović svoje su mjesto našli u drugoj petorci i time je Hrvatska uz Srbiju jedina s dva predstavnika u dvije najbolje petorke. Naime, društvo Petroviću i Kukoču prave Nikola Jokić i Predrag Stojaković iz Srbije, kao i Arvydas Sabonis.

Prva petorka sastoji se od igrača koji su očito poznatiji mlađoj publici koja je vjerojatno i činila najveći dio glasačkog tijela. Tako najboljih pet čine Luka Dončić, Tony Parker, Giannis Antetokounmpo, Dirk Nowitzki te Pau Gasol.

Svakako se mogao pokoji igrač prebaciti iz prve u drugu petorku i obratno, ali svejedno je ovo još jedna velika počast za Kukoča i Petrovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Waiter12.04.2022. u 15:57
    Druga petorka bi razbucala prvu, nemaju pojma.
    Waiter