Košarka

Atlanta i Pelicansi idu u borbu za doigravanje, Hornetsi i Spursi na odmor

Matej Kačan • četvrtak, 14.04.2022.
Atlanta i Pelicansi idu u borbu za doigravanje, Hornetsi i Spursi na odmor
Foto: EPA

Odigrana su i druga dva susreta prvog kruga play-in turnira u NBA, dvoboji između devetih i desetih ekipa konferencija. Atlanta Hawksi i NO Pelicansi kao pobjednici idu na poražene iz dvoboja prvog dana, a Spursi i Hornetsi na odmor...

U "istočnom" dijelu drugog dana play-ina Atlanta Hawksi nisu razočarali ni dopustili iznenađenje. Devetoplasirana momčad Istoka dočekala je desete Charlotte Hornetse i deklasirala ih je sa 132:103.

Hawksi tako idu na megdan Cleveland Cavaliersima, dok će mlada i potentna momčad Hornetsa na odmor i nadogradnju ekipe preko ljeta. Nije bilo drame u ovom susretu, nakon izjednačenog ulaska u susret brzo su Hawksi preuzeli ritam i povećavali vodstvo.

Na poluvremenu je devet razlike, a onda u trećoj Hawksi razbijaju suparnika i odlaze u sfere između 25 i 30 poena plusa, gdje su i završili sa 132:103.

Za prošlosezonske finaliste Istoka Trae Young ubacio je 24 poena i 11 asistencija, dok je De'Andre Hunter imao 22 ubačaja. Clint Capela zabio je 15 poena uz 17 uhvaćenih lopti.

Kod Hornetsa je LaMelo Ball imao 26 poena, a Terry Rozier 21.

Ni u drugom susretu nije bilo drame. San Antonio Spursi "uvukli" su se u turnir na valu pobjeda i raspadu Lakersa, ali nisu dugo trajali. NO Pelicansi kao domaćin su također brzo preuzeli vodstvo koje nije bilo tako dramatično visoko, ali se postupno povećavalo do 20 razlike.

U posljednjoj dionici ipak malo opuštanje pa se San Antonio vratio na 97:91, no dalje od toga nije mogao jer su Brandon Ingram i Jonas Valančiunas povezali 6:0 i opet odvojili Pelicanse koji su na kraju slavili sa 113:103.

Posebno je nadahnut bio CJ McCollum koji je u razmjeni stigao iz Blazersa i odmah je postao vođa ekipe. On je ubacio 32 poena, od čega 27 u sjajnom prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu Ingram s 27 i Valančiunas s 22 i 14 skokova povukli su kad je trebalo.

Devin Vassell zabio je 23 kod Spursa, po 16 su dodali Jakob Poeltl i Dejounte Murray.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!