Nogomet

Dambrauskas: 'Moramo se koncentrirati na našu igru, pred nama je vrlo važnih tjedan dana'

Branimir Korać • četvrtak, 14.04.2022.
Dambrauskas: 'Moramo se koncentrirati na našu igru, pred nama je vrlo važnih tjedan dana'
Foto: FaH

Hajduk u petak dočekuje na Poljudu Goricu u susretu u kojem mora pod svaku cijenu do pobjede. Splićanima će to ujedno biti i uvertira za zaostali dvoboj protiv Dinama koji je na rasporedu u srijedu...

Hajduk u susret protiv Gorice ulazi definitivno bez Atanasova i Grgića koji su ozlijeđšeni. Valdas Dambrauskas nije siguran kada će biti spremni za nastup.

"Atanasov i Grgić sigurno neće igrati. Grgić već trenira dijelom s momčadi, dijelom odvojeno, ali to je više pitanje za liječnike kada će moći nastupiti."

U kadru ima dovoljno igrača koji su spremni uskočiti u svakom trenutku te čekaju svoju priliku.

"Uvijek kažem da imamo dovoljno širine i puno igrača koji zaslužuju nastup. I naravno kada netko ne može igrati, vrata su otvorena za druge igrače, u prošloj utakmici ušao je Ljubičić koji se oporavio nakon bolesti. Imamo još nekoliko utakmica do kraja sezone i svi mogu sudjelovati."

Ovo je jako bitno razdoblje za Hajduk koje će odgovoriti na pitanje mogu li Splićani do kraja sezone ostati u utrci za titulu.

"Moramo se koncentrirati na našu igru, pred nama je vrlo važnih tjedan dana, čekaju nas tri utakmice i imat ćemo vrlo malo vremena za trening. Sutra imamo utakmicu pa oporavak, nakon toga je Uskrs, u srijedu ponovno utakmica, u subotu Slaven Belupo i opet jedan dan oporavak, drugi dan put i trening prije utakmice. Ovo je stoga vrlo naporan i važan tjedan i morat ćemo i mentalno i fizički i taktički biti spremni u sve tri utakmice. Za nas je sada Gorica ipak najvažnija utakmica."

Gorica igra bez pritiska i dolazi neopterećena na Poljud.

"Prve četiri momčadi bore se za titulu, zadnje dvije za nadu, a ostale četiri ne bore se za ništa. Uživaju, daju priliku mladim igračima i rade što moraju. Mislim da je puno bolje kada si pod pritiskom i boriš se za nešto, tako momčad lakše raste."

"Za svaku utakmicu moraš se zasebno pripremiti i ostali susreti nisu toliko bitni. Imali smo protiv Gorice nekoliko dobrih utakmica, znamo da imaju novog trenera koji ih je doveo u komotnu poziciju. Imaju svoj stil koji su izgradili posljednjih godina. Znamo da kada momčadi dođu na Poljud dobiju krila jer je to za mnoge momčadi fantastična prilika za pokazati se. Moramo biti spremni da pokažemo svoj najbolji nogomet, a ako uspijemo, onda nema straha."

Dambrauskas će koristiti sve najbolje raspoložive snage jer je svjestan da mu pobjeda treba protiv Gorice jednako kao i u ostalim susretima.

"Zanima me samo pobjeda, ne želim razmišljati i bilo čemu drugome. Moramo ići prepreku po prepreku i ovdje uzeti bodove. Bitno je uzeti sva tri boda protiv Gorice, sve ostalo dolazi tek kasnije."

Litavski stručnjak jako je zadobvoljan atmosferom u svlačionici.

"Atmosfera je najbolja ikada. Ne govorim o umoru i tome kako se sezona bliži kraju jer još uvijek imamo ponešto utakmica. Pred nama je još sedam utakmica u prvenstvu i finale Kupa. I da smo na kraju ne možemo razmišljati o odmaranju, to nije u redu niti prema navijačima."

I Dambrauskas nije u potpunosti zadovoljan realizacijom i pokušava je popraviti kroz trening.

"Kreiramo puno prilika, nekada i ne zabijemo, ali jedina formula za popraviti efikasnost je treniranjem. Na tome smo radili, trenirali smo završnicu, vjerujemo u proces i da ćemo ostvariti ono što želimo ostvariti."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!