Košarka

Bogdanović sjajnom partijom uz Mitchella vodio Jazz do 'breaka' u Dallasu!

Matej Kačan • subota, 16.04.2022.
Bogdanović sjajnom partijom uz Mitchella vodio Jazz do 'breaka' u Dallasu!
Foto: Marin Sušić

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović briljirao je u prvoj utakmici NBA doigravanja. On je sjajnom partijom vodio svoj Utah Jazz do pobjede na gostujućem terenu kod Dallasa...

Krenulo je NBA doigravanje, a već u prvom dvoboju imali smo priliku gledati dramu i hrvatskog košarkaša u glavnoj ulozi. Bojan Bogdanović sa svojim je Utah Jazzom gostovao u Dallasu kod Mavericksa i oduzeo je Mavsima prednost domaćeg terena.

Već u prvoj utakmici Jazz je slavio i na najbolji način iskoristio izostanak Luke Dončića kod domaćina. U uglavnom egal utakmici Jazzeri su se odvojili u drugom dijelu kad se sjajnom Bogdanoviću koji je 20 poena imao već u prvom dijelu pridružio i Donovan Mitchell.

On je u prve 24 minuta ubacio tek dva poena, ali onda se zagrijao i do polovice četvrte nanizao 25 u drugom dijelu i Jazz je imao deset razlike. Slobodna bacanja i trice Reggieja Bullocka vratile su Dallas na pola koša zaostatka, ali Jazz se othrvao.

Mitchell je zabio ključan koš, a onda i Royce O'Neale tricu pa je Utah povela sa šest razlike, a u samoj završnici Mitchell je miran s linije za 99:93 i pobjedu.

Mavsi će sljedeća dva dana raditi na osposbljavanju Dončića kako bi imali najjači adut na parketu, dok će se Jazz nadati još jednoj ovakvoj večeri i prilici da u Salt Lake City nose 2-0.

Bogdanović je na kraju bio sjajan, ubacio je 26 poena uz pet skokova i četiri asistencije, a Mitchell je na kraju bio prvo ime s 32 poena i po šest skokova i dodavanja. Kod Dallasa je Jalen Brunson zabio 24, a Spencer Dindwiddie 22 poena uz osam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!