Tenis

Hrvatski junior pošteno namučio drugi reket Slovenije, pao u tie-breaku trećeg seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.04.2022.
Hrvatski junior pošteno namučio drugi reket Slovenije, pao u tie-breaku trećeg seta

Luka Mikrut odigrao je jako dobar meč u prvom kolu Challengera u Splitu. Puno iskusniji Slovenac Blaž Rola slavio je tek u tie-breaku trećeg seta...

Luka Mikrut još je jedan od talentiranih hrvatskih juniora, a na Challengeru u Splitu odigrao je poticajan meč protiv Blaža Role.

Mikrut je bio potpuno ravnopravan drugom najboljem slovenskom tenisaču nakon Aljaža Bedenea, ali na kraju je ipak iskustvo odnijelo prevagu.

Prvi set Rola je dobio nakon Mikrutovog lošijeg ulaska u meč, bilo je malo previše respekta i Rola je ranim breakom došao do prednosti i uzeo set sa 6:3.

U drugom setu Mikrut je bio ravnopravan, bolje je servirao i držao se u setu i u samoj završnici napravio je break za 6:4.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Mikrut imao veliku priliku. Napravio je break i poveo s 4:2, ali Rola je odmah uzvratio i set je otišao u tie-break gdje je Slovenac tijesno slavio s 8:6.

Šteta za 17-godišnjeg hrvatskog igrača, ali dobra je stvar što je pokazao u najvećem dijelu meča kako može biti potpuno ravnopravan s igračem koji igra na Challenger razini.

Challenger Split, prvo kolo:
Blaž Rola (Slovenija) - Luka Mikrut (Hrvatska, WC) 6:3, 4:6, 7:6(6)

FOTO: Luka Mladinić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!