Nogomet

Klopp: 'Ako dopustimo Unitedu da radi što želi, prouzročit će nam velike probleme'

Branimir Korać • utorak, 19.04.2022.
Klopp: 'Ako dopustimo Unitedu da radi što želi, prouzročit će nam velike probleme'
Foto: EPA

Novi veliki dvoboj je pred Liverpoolom i novi susret u kojem ne smije kiksati. Protiv Manchester Uniteda očekuje se isključivo pobjeda...

Liverpool dočekuje na Anfieldu Manchester United i mora uzeti puni plijen kako bi nastavio pritiskati Manchester City i vrebati priliku da ga prestigne na ljestvici. Susret je to 30. kola i u slučaju pobjede Redsi će zasjesti na vrh.

"Ako dopustimo Unitedu da radi što želi, prouzročit će nam velike probleme. Moramo biti dobro raspoloženi da se borimo za ova tri boda, a ne se pouzdavati u to da smo u boljem trenutku od Uniteda. Koga to zanima? Postoje razdoblja kada imate bolje trenutke od drugih momčadi, ali onda dobijete šamar i to je to s boljim trenutkom. Koga briga? Oni žele tri boda koja su nam potrebna. Moramo biti agresivni, pohlepni, ništa još nismo osvojili i ovo su nam u ovom trenutku tri najvažnija boda u životu. To je stav koji nam treba za ovu igru, inače će biti problema. United je predobar da bi ga olako shvatili", kaže Jürgen Klopp, a prenosi Guardian.

Ralf Rangnick nije uspio preokrenuti Unitedovu sezonu, ali Klopp mu daje kredit i tvrdi kako se to ne može samo tako i da je potrebno vrijeme te svi koraci.

"Imali smo sličnu situaciju kada sam došao ovdje. Nismo letjeli od prvog dana i možda ste nakon šest ili sedam tjedana pomislili: 'Je li stvarno puno bolje nego prije?' Kada ste u toj situaciji, jednostavno prihvatite da su vam potrebni svi koraci. Ono što je dobar primjer je 3:2 protiv Norwicha. Pobijedili ste 3:2 kod kuće, to je Premier liga, to je domaća utakmica koju morate pobijediti i pobijedili ste. Sjajno. Ali zbog situacije u kojoj se nalazi mora objasniti zašto je samo 3:2. Kakav je bio naš rezultat kod kuće protiv Norwicha? 3:1, dakle ne puno bolje, a mi smo se mučili u pojedinim trenucima, imali su dobre prilike i pomisliš: 'Zaboravi, 3:1, tri boda, profesionalno odrađen posao, to je to."

Iako je United na meti kritika konstantno, Klopp jako cijeni ovu momčad.

"Sasvim je normalno da su očekivanja uvijek kratkoročna, nikad dugoročna. Želite prednost sada i zauvijek, a ne za pet mjeseci i zauvijek. To je problem koji svi imamo. Možda je takva situacija tamo. Ali mi se ne suočavamo s momčadi koja ima problema, mi se suočavamo s Manchester Unitedom. Golman je svjetska klasa, zadnja linija je apsolutni vrh, zatim u veznom redu nisam siguran mogu li McTominay i Fred igrati, možda će biti Pogba i Matić, onda naprijed možete birati između Sancha, Fernandesa, Elangu ili Rashforda. To je ono na što se moramo pripremiti, a ne ono što se dogodilo prošli tjedan."

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!