Nogomet

Dambrauskas: 'Kod nas nema kalkulacija, ili ćemo pobijediti ili prestati sanjati'

Branimir Korać • utorak, 19.04.2022.
Dambrauskas: 'Kod nas nema kalkulacija, ili ćemo pobijediti ili prestati sanjati'
Foto: FaH

U Hajduku se pripremaju za jednu od "utakmica sezone", u zaostalom susretu devetog kola, u utakmici na sve ili njišta moraju upisati pobjedu protiv Dinama...

Valdas Dambrauskas u sutrašnjem dvoboju ne može računati na Nikolu Katića, ali dobra je vijest kako će biti spreman Ferro i Hajduk će opet iza biti čvrst i dobar.

"Što se tiče momčadi, Kalinić i Ferro treniraju s nama i bit će spremni za utakmicu. Neće moći nastupiti Nikola Katić koji ima tri žuta, a ni Jani Atanasov. Jučer su navijači došli na naš trening i bila je sjajna atmosfera, to nam pojačava pritisak, ali nam isto tako može podići izvedbu. Sutra moramo dati svoj maksimum za pobjedu", kaže Dambrauskas.

Dambrauskas je uvjeren da je Hajduk dovoljno kvalitetan za doći do novog dobrog rezultata protiv Dinama.

"Dva puta smo igrali s njima ove sezone i nismo izgubili, imamo pobjedu i remi što pokazuje da imamo kvalitetu za igrati s Dinamom. Ne očekujem posebno atraktivnu utakmicu, Dinamo je jak, a u ovom susretu njemu je dobar i bod. Pokušat ćemo ga što više napadati i oduzimati lopte što bliže golu prije nego se uspije organizirati i posložiti."

Trener Hajduka očekivano najavljuje agresivan nastup svoje momčadi jer Hajduku igra samo pobjeda.

"Znamo da je Dinamo vrlo kvalitetan i da voli imati posjed na svojoj strani, ali i mi imamo dobre strane. Krenut ćemo agresivno i pokušati što ranije doći do prednosti. Ovo je utakmica za velike igrače i takvi će sutra i igrati."

S obzirom da nema Katića, postavlja se pitanje tko će ući u prvih 11, Ferro trenira i trebao bi biti spreman, Elez je tu, ali i Stefan Simić koji je također u konkurenciji za nastup.

Dambrauskas je svjestan koliko je ovo bitan dvoboj, ali i koliko sa sobom nosi svaka utakmica Hajduka i Dinama. Litavac zna da mu igra samo pobjeda.

"Teško je predvidjeti, mi radimo i pripremamo se za tri boda, nama remi ne odgovara. Svi se trude, vidjeli ste i prošlo kolo u kojem je samo Dinamo slavio uvjerljivije. No ovo je specifična utakmica u kojoj pobjedu ne donosi isključivo kvaliteta nego i agresivnost, raspoloženje, huk s tribina. Navijači će biti oni koji će nam dati još malo više poticaja da budemo još bolji."

Dambrauskas je potvrdio ono što matematika jasno pokazuje, Hajduku igra samo pobjeda.

"Sve su utakmice bitne i nema razlike, čim ne pobijediš, odmah više zaostaješ. Ova je protiv velikog rivala što podiže očekivanja i moguće je da može biti utakmica preokreta. Kod nas nema kalkulacija, ili ćemo pobijediti ili prestati sanjati."

Što se tiče Dinama, Dambrauskas poručuje kako je on danas momčad koja zna igrati na rezultat.

"Prije je bio više napadačka momčad, a sada je racionalniji i ide na rezultat. Zato nas i čeka teška utakmica u kojoj će odlučivati detalji."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!