Košarka

Young zadržao Atlantu na životu, Bucksi i Sunsi vratili prednost domaćeg terena

Branimir Korać • subota, 23.04.2022.
Young zadržao Atlantu na životu, Bucksi i Sunsi vratili prednost domaćeg terena
Foto: EPA

Phoenix Sunsi i Milwaukee Bucksi upisali su važne gostujuće pobjede kojima vraćaju prednost domaćeg terena na svoju stranu. Opasno su po rubu hodali Hawksi, ali spriječili su odlazak Heata na 3-0...

Atlanta Hawks - Miami Heat 111:110 (1-2)

Drama u trećoj utakmici serije između Hawksa i Heata. Miami je donio 2-0 u Georgiju i prijetio je novom pobjedom koja bi vjerojatno odlučila putnika u sljedeću rundu. Sav pritisak bio je na Hawksima, ali oni su uspjeli izdržati i doći do pobjede.

Pobjedu Hawksima donio je Trae Young koji je ubacio floater 4.4 sekunde prije kraja i smanjio na 2-1 u seriji. Pokušali su gosti u tom kratkom vremenu vratiti prednost na svoju stranu, ali iz teške pozicije Jimmy Butler ne ubacuje tricu.

U domaćem sastavu Young je završio s 24 poena i osam asistencija, a Bogdan Bogdanović dodao je 18 poena i osam skokova. Kod poraženih Tyler Herro ubacio je 24 poena uz sedam skokova, a po 20 poena dodali su Butler (deset skokova, osam asistencija) i Max Strus (5/10 trica).

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 111:114 (1-2)

Sunsi su pobjedom već u prvom susretu na gostovanju kod New Orleans Pelicansa vratili prednost domaćeg terena na svoju stranu. U izostanku ozlijeđenog Devina Bookera, svu napadačku odgovornost na sebe su preuzeli Chris Paul i Deandre Ayton.

Nije bilo baš toliko neizvjesno u završnici kako rezultat sugerira, pet i pol minuta prije kraja imali su Pelicansi zadnji put prednost, ali nakon toga Paul radi seriju 6:0 i do kraja susreta domaćin nije imao nijedan posjed za poravnanje. Trica McColluma sa sirenom samo je smanjila na konačnih 114:111.

Ayton i Paul ubacili su po 28 poena s tim da je Ayton dodao 17 skokova, a Paul 14 asistencija. Kod Pelicansa Brandon Ingram ubacio je 34 poena uz sedam skokova, a CJ McCollum 30 poena uz sedam asistencija.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 81:111 (1-2)

Prednost domaćeg terena vratili su i Bucksi i to vrlo uvjerljivom pobjedom u Chicagu 111:81. Bullsi su vjerovali da mogu obraniti domaći teren, ali već prva utakmica ih je razuvjerila i to na vrlo grub način.

Od početka su Bucksi bili bolji, Bullsi su izgledali dosta loše i nisu imali nikakvo rješenje. S druge strane Bucksima je bilo svejedno koja je petorka na parketu,. podizali su prednost i na kraju vrlo uvjerljivo slavili.

Najefikasniji s 22 poena bio je Grayson Allen, a po 18 poena dodali su Giannis Antetokounmpo (devet asistencija, sedam skokova) i Bobby Portis (16 skokova) koji je bio pod upitnikom za nastup. Kod poraženih Nikola Vučević ubacio je 19 poena uz šest skokova, a Zach LaVine dodao je 15 poena.

FOTO: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!