Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti poveli protiv Kaštela u finalnoj seriji

Sportnet • nedjelja, 24.04.2022.
Odbojkaši Mladosti poveli protiv Kaštela u finalnoj seriji

Susret dva stara rivala uvijek je derbi, igralo se to finale Superlige, Kupa, ili tek 'obična' utakmica regularnog dijela prvenstva. Mladost i Ribola Kaštela momčadi su koje se odlično poznaju i među kojima postoji veliko sportsko rivalstvo...

Prvi set doigravanja za prvaka Hrvatske, prema očekivanju, krenuo je poput 'rovovske bitke', dobro skautiranje suparnika s obje strane rezultiralo je izjednačenim rezultatom, otprilikedo polovice seta. A onda je polako počela do izražaja dolaziti individualna kvaliteta domaćina, veći broj pogrešaka gostiju, pa je Mladost povela najprije sa 14:10, pa 23:17, do konačnih 25:19.

Uz pet as servisa i četiri bloka, prema dva asa i tek jednog bloka Kaštelana, kod kojih je korektor Jurić bio najučinkovitiji s četiri poena, a kod Mladosti Buša osam (dva asa, blok i pet poena u napadu), te Zeljković s dva bloka i tri poena u napadu.

I u drugom su setu gosti poveli 1:0, no Mladost se tu puno brže odlijepila, bilo je 7:2, 10:3, 13:4, sve do krajnjih 25:12. Trener gostiju Ivan Rančić uz dva time outa promijenio je gotovo cijelu postavu, ali bez većeg uspjeha. Mladost drži visoki nivo igre sa sedam aseva i osam blokova, dok su gosti na po dva skromna poena na servisu i bloku.

Ni u trećem Mladost ne popušta, vode 5:2 i 7:4, no Kaštelani su svjesni da moraju iz sebe izvući maksimum, pa drže priključak na poen-dva zaostatka za Zagrepčanima. Ali, igra gostiju s povećanim rizikom donosi i veće mogućnosti za pogreške, pa Mladost odlazi na 14:10 i 15:11.

Nakon devetog asa Bakonjija za 17:13 Rančić traži minutu odmora, nakon koje Mladost postiže dva poena u nizu pa je prisiljen tražiti i drugi time out. Bez uspjeha, Mladost odlazi na 25:18 za konačnih 3-0 u setovima. Na kraju su gosti imali 18 neforsiranih pogrešaka, a domaćin 15.

Ivan Rančić, trener Ribola Kaštela na kraju je čestitao Mladosti na zasluženoj pobjedi uz dodatak:

"Napravit ćemo sve u drugoj utakmici da se ponovno vratimo u Zagreb. Dobro smo ih skautirali, ali fizički nismo mogli izdržati taj današnji ritam utakmice."

Tihomir Gajić, srednji bloker Mladosti, koji je napravio 5 poena, nakon susreta je rekao:

"Čestitam dečkima na dobro odrađenom poslu, odigrali smo dobru utakmicu i ispoštivali sve što smo se dogovorili. Očekuje nas revanš u Kaštelima gdje neće biti lako, ali mi želimo posao odraditi u dvije utakmice. Nadigrali smo ih servisom, i blokom, no to je i inače nešto što nas krasi tijekom cijele sezone. Imamo spremnost i mirnoću, rješavali smo lakše teške lopte od njih i to je presudilo pobjednika na kraju", kazao je.

Druga utakmica se igra u srijedu u Kaštelima u 18.00 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!