Košarka

Heat i Bucksi napravili veliki korak prema prolazu, Pelicansi se vratili u seriju

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.04.2022.
Heat i Bucksi napravili veliki korak prema prolazu, Pelicansi se vratili u seriju
Foto: EPA

Nedjeljni program u NBA doigravanju donio je četiri utakmice. Jedino poravnanje na 2-2 u seriji upisali su Pelicansi koji su u četvrtoj utakmici svladali Sunse...

Atlanta Hawks - Miami Heat 86:110 (1-3)

Još jedna utakmica u kojoj je Heat potpuno iskontrolirao Traea Younga i Bogdana Bogdanovića ujedno znači i poraz za Hawkse. Heat je ovim slavljem u Atlanti došao nadomak prolaza u sljedeću rundu doigravanja.

Utakmica je usmjerena na stranu Heata već u drugoj četvrtini kada je postalo jasno da Hawksi neće imati previše koristi od svog najboljeg igrača, a s druge strane Jimmy Butler potpuno je preuzeo konce igre u svoje ruke. Tu se Miami odvojio na dvoznamenkastu razliku i u nastavku susreta samo povećavao prednost.

Young je u ranoj fazi utakmice zaradio lakšu ozljedu gležnja kada mu je na nogu stao Gabe Vincent, ali ostao je u igri. "Malo je oteklo, sigurno mi to nije pomoglo", rekao je nakon susreta koji je završio sa svega devet poena.

Jimmy Butler je susret završio s 36 poena i deset skokova, a po 14 poena dodali su PJ Tucker (osam skokova) i Bam Adebayo (osam skokova). Kod poraženih De'Andre Hunter ubacio je 24 poena, a Kevin Knox 12 za četiri minute.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 95:119 (1-3)

Veliki korak prema prolazu napravio je i Milwaukee koji je također uvjerljivo slavio u gostima kod Chicaga. Slično kao i Hawksi, Bullsi su također potpuno pali u drugoj dionici i protivnik je tu preuzeo kontrolu koju nije ispuštao.

Bucksi su i dalje bez Khrisa Middletona, ali to im nije smetalo. Veliku pomoć Bucksi dobivaju s klupe od Graysona Allena koji je postavio svoj rekord doigravanja s 27 poena i šest ubačenih trica. Već tradicionalno je na meti protivničkih navijača, ali na to je već naviknuo.

Bucksi tako nose kući prednost 3-1, imaju tri meč lopte i kako se serija zasad razvija, Bullsima će trebati čudo da se izvuku iz ove situacije.

Prvo ime susreta bio je Giannis Antetokounmpo s 32 poena i 17 skokova, a Jrue Holiday dodao je 26 poena i sedam asistencija. Kod poraženih Zach LaVine završio je s 24 poena i 13 asistencija, DeMar DeRozan dodao je 23 poena i pet skokova, a Patrick Williams 20 poena i deset skokova.

Denver Nuggets - Golden State Warriors 126:121 (1-3)

Golden State Warriorsi mogli su završiti posao u četiri, ali Nuggetsi se nisu predali, uzeli su pobjedu u četvrtoj utakmici i produžili su seriju. Nije neki veliki problem za Warriorse, u najgoru ruku imali bi još dvije utakmice kod kuće i jednu u gostima, teško je za očekivati da će doživjeti takav kolaps i Nuggetsi sve okrenuti.

No, serija je produžena, odigrao je Denver vrlo dobru i borbenu utakmicu unatoč kombiniranih 65 poena Stephena Curryja i Klaya Thompsona, a Curry je prvi put u karijeri promašio četiri slobodna bacanja.

Iako su u problemima, Nuggetsi neće odustati. Prije dvije godine u dvije uzastopne serije okrenuli su 3-1, sada moraju okrenuti 3-0, no probat će ono što mnogi smatraju nemogućim.

Nikola Jokić odigrao je još jednu odličnu utakmicu i ubacio 37 poena uz osam skokova, a Monte Morris dodao je 24. Kod Warriorsa Curry je bio na 33, a Thompson na 32 poena.

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 118:103 (2-2)

Sunsi imaju problema bez Devina Bookera i tu trebaju veliku pomoć Chrisa Paula. Ovaj put Paul nije bio posebno raspoložen i Sunsi su upisali poraz 118:103.

Problem je što je taj poraz potpuno otvorio seriju i Pelicansi su poravnali na 2-2. Drugo poluvrijeme bilo je kaotično za Sunse, napad Pelicansa bio je na visokoj razini i u konačnici su upisali uvjerljivu pobjedu.

Pelicansi su ispucali 42 slobodna bacanja, ubacili su samo šest trica, ali bilo je sasvim dovoljno za pobjedu.

Brandon Ingram predvodio je strijelce Pelicansa s 30 poena, a pratio ga je Jonas Valančiunas s 26 poena i 15 skokova. Kod Sunsa Deandre Ayton ubacio je 23 poena uz osam skokova, a Javale McGee 14 poena.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!