Košarka

Mavsi ga htjeli razmijeniti, nisu mu dali novi ugovor, a sad ih predvodi u doigravanju

Matej Kačan • ponedjeljak, 25.04.2022.
Mavsi ga htjeli razmijeniti, nisu mu dali novi ugovor, a sad ih predvodi u doigravanju
Foto: Kristijan Komarica

Sjajni bek Dallas Mavericksa Jalen Brunson prometnuo se u prvo ime ekipe u prvoj rundi doigravanja, a neki prošli potezi franšize Dallasa nisu odavali dojam da se vjeruje u takav rasplet...

U povećem broju NBA igrača koji su ovo doigravanje iskoristili da iz drugog plana sebe prometnu u planetarno popularna imena, svakako jedan koji se ističe je Jalen Brunson.

Bek Dallas Mavericksa iskoristio je izostanak Luke Dončića i priliku na vanjskim pozicijama pa je momčad poveo do 2-1 vodstva u seriji koje se istopilo na 2-2 povratkom Dončića.

Brunson je na sebe pozornost privukao sjajnim partijama od 41 i 31 poena u pobjedama Dallasa, a navodno je jako malo nedostajalo da uopće nikad ne zaigra u Mavsima, veće u Sacramento Kingsima.

Naime, izbor druge runde drafta 2018. u svoojim prvim godinama u ligi nije se baš nametnuo u rotaciji, u prve dvije sezone bilježio je 21.8 i 17.9 minuta na parketu uz manje od deset poena po susretu i tek ukupno 54 starta u dvije godine.

2020. je jedan od boljih bekova na draftu bio Tyrese Haliburton, a američki mediji danas su saznali da su Mavsi te 2020. Brunsona htjeli uključiti u paket s 18. i 31. izborom te godine kako bi se domogli višeg izbora i Haliburtona.

No, do posla nikad nije došlo, ni s Kingsima niti s ikim drugim pa je Haliburton završio u Sacramentu, odakle je ove zime razmijenjen u Indianu. Brunson je ostao u Dallasu i ove se sezone nametnuo kao starter, a sad i kao zvijezda u doigravanju.

No, ako ga budu htjeli zadržati, Mavsi bi ipak mogli skupo platiti svoje podcjenjivanje svog igrača. Naime, ovaj pokušaj nije im se ostvario pa je Brunson ostao, ali su ne tako davno imali priliku produžiti ga na četiri godine za 55 milijuna dolara.

Tad nisu povukli taj potez pa Brunson ovo ljeto postaje slobodan igrač, a nakon igara u doigravanju svakako će dobiti i veći novac od onog koji mu Dallas nije htio dati.

"Neće biti popusta", kratko je rekao Brunsonov otac o potezima koji će se povlačiti na tržištu slobodnih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!