HT Prva liga, 33. kolo, 01.05.2022, 19:05 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Ivan Bebek, Ivan Mihalj, Vedran Đurak
Lokomotiva
Lokomotiva
Sandro Kulenović 30' (11m)
1:1(1:0) Dinamo
Nikola Soldo 52' (ag)
Dinamo

Blijedi Dinamo samo do boda u Kranjčevićevoj, utrka za titulu ostaje otvorena

Jan Šneler • nedjelja, 01.05.2022.
Blijedi Dinamo samo do boda u Kranjčevićevoj, utrka za titulu ostaje otvorena
Foto: FaH

Nakon velikog kiksa Osijeka protiv Istre 1961, Dinamo je imao priliku pobjedom protiv Lokomotive odvojiti se na vrhu i posve se približiti tituli prvaka, ali odigrao je dosta lošu utakmicu i bod je najviše što je zaslužio remiziravši 1:1...

Niti nakon 33. kola HT Prve lige nemamo jasno sliku o vrhu tablice. Vodeći Dinamo imao je veliku priliku u Kranjčevićevoj napraviti mini break, ali ispriječila se vrlo dobra i organizirana Lokomotiva. Lokosi su bili vrlo dobar protivnik, znatno su namučili Dinamo i uzeli vrlo vrijedna dva boda aktualnom prvaku.

Premda je utakmica krenula sjajnim vijestima iz Osijeka, navijači Dinama kojih se u kišovitom i vjetrovitom Zagrebu skupilo nekoliko tisuća nisu mogli biti oduševljeni igrom svojih miljenika na terenu. Dinamo apsolutno ništa nije pokazao, nedostajalo je koncentracije i mirnoće pri završnom potezu, a momčad je djelovala kao da u ranoj fazi priprema.

S druge strane, Lokomotiva je bila rastrčana, razigrana i opasno je prijetila. U počecima bez jasnim prilika, ali stalna prisutnost domaćih na Dinamovoj polovici igrališta bila je i više nego indikativna za ono što će uslijediti. Posebno su Lokosi napadali preko Ibrahima Aliyua koji je odnio većinu dvoboja s Petrom Bočkajem.

Puno bolju igru Lokomotiva je okrunila pogotkom u 30. minuti. Nakon udarca Matea Marića, rukom je igrao Luka Ivanušec i Ivan Bebek kojemu je ovo 300. HNL utakmica u karijeri, mirno je pokazao na bijelu točku. Iz kaznenog udarca precizan je bio Sandro Kulenović te tako doveo Lokomotivu u zasluženo vodstvo.

Niti nakon pogotka nismo vidjeli neki uraganski pritisak Dinama, ali Lokomotiva je malo posustala pa se tako i igra više prenijela na domaću polovicu. Imali su Modri nekoliko polu šansi, ali sve je to bilo neizrađeno ili preuranjeno. U dosta slučajeva, Dinamo je mogao s nekoliko dodavanja doći do izgledne šanse, ali previše se kompliciralo i mreža domaćih nije se tresla u prvom dijelu.

Početkom nastavka Ante Čačić u igru je uveo Brunu Petkovića i Josipa Mišića, a upravo je ulazak potonjeg donio Dinamu potrebnu čvrstinu u veznoj liniji. Već nakon pet minuta Modri su imali dobru priliku, ali udarac Mislava Oršića odlazi malo pored gola. Ipak, iz kornera koji je uslijedio nakon te akcije Dinamo je došao do izjednačenja.

Pucao je silovito Ivanušec, lopta je prošla kroz ruke i noge Ivanu Nevistiću, a u pokušaju da izbije loptu s gol crte Jon Mersinaj pogađa Nikolu Soldu te lopta ulazi u mrežu Lokomotive. Vidljivo je bilo olakšanje na licima Dinamovih igrača, ali sada je trebalo napraviti još jedan korak više kako bi iskoristili veliki kiks Osijeka.

Dinamo je bio opasniji i konkretniji nego u prvom dijelu, ali opet nikako nije uspijevao doći do izglednih pozicija. Većinom su to bili udarci iz prekida ili s distance te nisu ugrožavale Lokomotivin gol. S druge strane, Lokosi znatno povučeniji nego u prvom dijelu, ali još uvijek s vrlo opasnom polu kontrom i kontrom.

U nekoliko navrata Lokomotiva je znala doći s igračem viška u opasnu zonu, međutim na samom kraju su se spetljali te je Dominik Livaković imao nešto mirniji nastavak susreta. Vrijeme je neumoljivo curilo te većih prilika nismo vidjeli u samoj završnici. Objektivno gledajući, ako uzmemo u obzir prvo i drugo poluvrijeme, remi je potpuno pošten rezultat.

Lokomotiva je bila bolja u prvom, Dinamo u drugom dijelu te niti jedna momčad nije pokazala dovoljno da bi se smatralo da su bili bliže pobjedi. Modri mogu iznimno žaliti jer su imali šansu praktički izbaciti Osijek iz borbe za naslov prvaka. Ovim nedjeljnim ishodom najsretniji će biti u Splitu jer ne samo što su preuzeli drugo mjesto, već su dodatno smanjili zaostatak za vodećim Dinamom.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:22+4679
2Hajduk 3664:31+3372
3Osijek 3649:29+2069
4Rijeka 3671:51+2065
5Lokomotiva 3655:50+549
6Gorica 3643:50-745
7Slaven Belupo 3635:54-1936
8Šibenik 3646:75-2932
9Istra 1961 3642:67-2531
10Hrvatski dragovoljac 3631:75-4419

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!