Rukomet

Najteži mogući ždrijeb za Nexe, u polufinalu ide na prvog kandidata za trofej

Mihaela Bradovski • petak, 06.05.2022.
Najteži mogući ždrijeb za Nexe, u polufinalu ide na prvog kandidata za trofej
Foto: FaH

Rukometaši Nexea saznali su protivnika na Final Fouru Europske lige. Našičani su dobili najtežeg mogućeg protivnika, njemački Magdeburg...

Nije moglo teže. Našičani su u polufinalu Europske lige izvukli prvog favorita za osvajanje trofeja, Magdeburg.

Nakon što su izborili prolaz na završni turnir, u Nexeu su imali želju biti domaćinom završnice, učinili bi to u Zagrebu, ali domaćinstvo je ipak pripalo Benfici te četiri najbolje momčadi Europske lige u Lisabonu traže put do trofeja.

S obzirom na prikazano ove sezone, u Nexeu su se nadali kako bi mogli izbjeći Magdeburg i tražiti priliku protiv Benfice ili Wisle, međutoim ždrijeb ih je baš spojio s najtežim protivnikom.

Sama procedura ždrijeba bila je pomalo neobična, prvo su izvučeni Wisla pa Magdeburg i to nisu odmah spareni kao prvi par nego su se nakon toga izvlačili njihovi protivnici.

Magdeburg je sjajna momčad, ima najbolju sezonu u puno godina, juri prema naslovu prvaka Njemačke, igrao je finale Kupa, branitelj je naslova u Europskoj ligi, a u listopadu je slavio na Super Globeu, Svjetskom klupskom prvenstvu.

Momčad je to koju čine isključivo reprezentativci reprezentativci Njemačke (Musche, Mertens, Hornke, Preuss, Weber), Danske (Jensen, Green, Saugstrup, Damgaard), Švedske (Pettersson), Slovenije (Bezjak), Norveške (Gullerud, O'Sullivan), Islanda (Kristjansson, Magnusson), Nizozemske (Smits), Poljske (Chrapkowski).

Polufinala su na rasporedu 28. svibnja, a dan kasnije igraju se susret za treće mjesto i finale.

EHF Europska liga, polufinale:
Orlem Wisla Plock - SL Benfica
SC Magdeburg - Nexe Našice

FOTO: HINA/Marko Mrkonjić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!