Rukomet

PPD Zagreb s nadom protiv Nexea: 'Rukometni rat iz kojeg vjerujemo da ćemo izaći kao pobjednici'

Branimir Korać • petak, 06.05.2022.
PPD Zagreb s nadom protiv Nexea: 'Rukometni rat iz kojeg vjerujemo da ćemo izaći kao pobjednici'
Foto: FaH

Očekuje nas vrlo zanimljiva završnica muškog rukometnog prvenstva, a jednu u nizu bitnih utakmica u subotu igraju PPD Zagreb i Nexe...

Rukometaši PPD Zagreba u subotu od 18 sati u Kutiji šibica dočekuju Nexe u sklopu desetog kola Lige za prvaka. I dok su Našičani imali obaveza u Europskoj ligi, PPD se pripremao za ovaj dvoboj.

"U subotu nas čeka derbi s Nexeom kojem čestitam na plasmanu na Final4 Europske lige. Mi smo se kompletirali i zdravstveni bilten je puno bolji nego je bio zadnjih 40-45 dana. Naravno da nismo u idealnom stanju, ali me raduje što smo kompletni, uz napomenu ranijih ozljeda Kavčiča i Sirotića. Razmišljamo isključivo u pravcu pobjede i vjerujem u snagu naše momčadi na domaćem terenu. Fokusirani smo na pripremu utakmice, analiziramo i igru Nexea, no uvjeren sam u našu pobjedu, a tako razmišlja i cijela ekipa" izjavio je trener Zagrepčana Ivica Obrvan.

Našičane cijeni i Jakov Gojun, ali i on razmišlja samo o pobjedi.

"Čeka nas teška utakmica, Nexe je ekipa koja je u uzlaznoj putanji te mu čestitam na plasmanu na Final Four. No, oni znaju da smo mi Zagreb, a ja čvrsto vjerujem da ćemo u subotu pokazati da smo bolji od njih. Za sve ispod pet razlike neću kazati da je neuspjeh, ali tako moramo odigrati. Malo su nas ozljede poremetile, ali napokon smo na okupu i treniramo dobro te smo spremni za derbi. Oni moraju znati da dolaze u Kutiju šibica i da će to biti rukometni rat iz kojeg vjerujem da ćemo mi izaći kao pobjednici", zaključio je Gojun.

Inače, u neobičnom sustavu natjecanja zbrajaju se bodovi iz međusobnih ogleda PPD Zagreba i Nexea ove sezone pa tko prvi dođe do šest, taj će biti prvak. Našičani su u prednosti s obzirom da su uzeli dva boda na svom parketu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!