Košarka

Sunsi previše griješili, Miami s premalo raspoloženih, Dallas i Philadelphia ostaju na životu

Branimir Korać • subota, 07.05.2022.
Sunsi previše griješili, Miami s premalo raspoloženih, Dallas i Philadelphia ostaju na životu
Foto: EPA

Dallas Mavericksi i Philadelphia 76ersi upisali su važne pobjede i tako spriječili Sunse i Heat da povedu s 3-0 u seriji. Obje serije tako i dalje ostaju posve otvorene nakon trećih utakmica...

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 103:94 (1-2)

Dallas Mavericksi ostaju na životu. Slavili su u trećoj utakmici protiv Phoenix Sunsa i smanjili na 2-1 u seriji. Sunsi nisu imali pravo na krivi korak, moraju dobiti obje utakmice kod kuće ako si ne žele zakomplicirati život i doći na prag ispadanja.

U trećoj utakmici odigrali su obrambeno najbolje u ovoj seriji, limitirali su Sunse na ispod 100 poena, natjerali ih na čak 17 izgubljenih lopti i imali susret u potpunosti pod kontrolom.

Chris Paul već u prvom poluvremenu imao je sedam izgubljenih lopti, Sunsi nikako nisu pronalazili svoj pravi ritam i otišli su u poraz.

Vrlo je važno da je Dončić dobio pomoć, Jalen Brunson podsjetio je na igre iz serije protiv Utah Jazza, obrana je funkcionirala i Dallas se vratio u život.

"Nismo ličili na sebe, morate im čestitati. Izašli su vrlo motivirani, igrali čvrsti i očajnički tražili pobjedu. To je to, imamo ponovno seriju", istaknuo je Devin Booker.

Brunson je upisao 28 poena i pet asistencija, a Dončić 26 poena, 13 skokova i devet asistencija. Kod Sunsa Jae Crowder upisao je 19 poena, sedam skokova i pet asistencija, Booker 18 poena i šest asistencija, a Deandre Ayton 16 poena i 11 skokova.

Philadelphia 76ers - Miami Heat 99:79 (1-2)

Kao što se vratio Dallas, vratila se i Philadelphia. Joel Embiid prema najavama nije trebao nastupiti u trećoj utakmici već se trebao vratiti u četvrtoj, ali uz posebnu masku bio je na parketu.

Povratkom Embiida Sixersi su odmah postali opasniji i u pravo vrijeme su se podigli te upisali visoku pobjedu koja im puno znači.

Miamiju je nedostajalo raspoloženih igrača. Jimmy Butler bio je na visokoj razini, ali ostali ga nisu pratili. Vratio se Kyle Lowry nakon što je propustio četiri utakmice, ali nije bio raspoložen.

Presudila je zadnja dionica do koje se Heat dobro nosio sa Sixersima, ali tu su četvrtinu izgubili s 31:14 i upisali na kraju visok poraz.

Butler je bio usamljen s 33 poena i devet skokova dok je 14 poena dodao Tyler Herro. Svi ostali bili su jednoznamenkasti.

Kod Sixersa po 21 poen upisali su Danny Green i Tyrese Maxey (šest asistencija), a Embiid se vratio s 18 poena i 11 skokova.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!