Tenis

Đoković krenuo glatkom pobjedom u Rimu, Ruud slavio preokretom, a Rubljov upisao poraz

Branimir Korać • srijeda, 11.05.2022.
Đoković krenuo glatkom pobjedom u Rimu, Ruud slavio preokretom, a Rubljov upisao poraz
Foto: EPA

U Rimu su krenuli susreti drugog kola u konkurenciji tenisača, a u akciji su bili između ostalih i Novak Đoković, Casper Ruud, Andrej Rubljov...

Sjajan meč odigrali su Diego Schwartzman i sve bolji Miomir Kecmanović. Schwartzman je slavio nakon dva sata i 45 minuta igre u tie-breaku trećeg seta u kojem je Kecmanović propustio dvije vezane meč lopte kod 5:4 na servisu Argentinca.

Marin Čilić saznao je protivnika u drugom kolu. Cameron Norrie stajat će s druge strane nakon što je Britanac svladao u dva seta s po 6:4, 6:4 talijanskog igrača s pozivnicom Lucu Nardija.

David Goffin sve više podsjeća na one svoje najbolje igre, u Rimu je u tijesnom meču svladao Huberta Hurkacza. Imao je razdoblja kada je nizao pogreške, ali toga je sve manje i Goffin igra sve bolje. Hurkacz je u prvom setu propustio tri set lopte i nakon toga izgubio set. Drugi set uglavnom je bio u znaku Goffina.

Novak Đoković nije imao problema protiv Aslana Karaceva. Đoković je dominirao susretom i slavio u dva seta za sat i pol igre. U prvom setu Rus je izdržao do završnice, ali kombinirano krajem prvog i početkom drugog seta Đoković je napravio seriju 7:0 u gemovima te riješio pitanje pobjednika.

U drugom kolu Denis Shapovalov nije bio onako nervozan kao u prvom kolu te je u dva seta riješio Nikoloza Basilašvilija. U zanimljivom meču Basilašvili je pružio jači otpor u drugom setu, ali ipak ga je izgubio u tie-breaku.

Odličan meč odigrali su Felix Auger-Aliassime i Alejandro Davidovich Fokina Kanađanin je slavio nakon velike borbe, a Davidovich Fokina je u trećem setu jednostavno pao i sve je teže držao ritam a Kanađaninom.

Sjajan meč odigrao je Filip Krajinović koji je potpuno nadigrao Andrej Rubljova. Rus je bio dosta nervozan i nije pronalazio rješenja protiv Krajinovića koji je još jednom bio posebno inspiriran igrajući protiv igrača iz Top 10.

Bez većih problema do prolaza ke stigao Jannik Sinner koji je očekivano bio prejak za Pedra Martineza. Sinner je slavio u dva seta uz potpunu dominaciju, a Talijane sada očekuje spektakl, Sinner - Fognini.

Tri seta trebala su Casperu Ruudu protiv Botica van de Zandschulpa koji je svakako među igračima koji su najviše napredovali u proteklih godinu dana.

ATP Rim, prvo kolo:
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Brandon Nakashima (SAD, Q) 6:3, 6:4
Sebastian Baez (Argentina, Q) - Tallon Griekspoor (Nizozemska, Q) 6:3, 6:7(7), 6:2
Diego Schwartzman (Argentina, 12) - Miomir Kecmanović (Srbija) 6:2, 3:6, 7:6(3)
Cameron Norrie (Velika Britanija, 9) - Luca Nardi (Italija, WC) 6:4, 6:4
John Isner (SAD) - Francisco Cerundolo (Argentina, Q) 6:4, 6:3
David Goffin (Belgija) - Hubert Hurkacz (Poljska, 11) 7:6(8), 7:6(2)
Jannik Sinner (Italija, 10) - Pedro Martinez (Španjolska) 6:4, 6:3

ATP Rim, drugo kolo:
Casper Ruud (Norveška, 5) - Botic van de Zandschulp (Nizozemska) 6:7(4), 6:2, 6:4
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 8) - Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) 4:6, 7:6(2), 6:2
Filip Krajinović (Srbija) - Andrej Rubljov (-, 6) 6:2, 6:4
Cristian Garin (Čile) - Emil Ruusuvuori (Finska, LL) 6:4, 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) - Aslan Karacev (-) 6:3, 6:2
Denis Shapovalov (Kanada, 13) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:4, 7:6(5)

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!